Brief aan Mason (1 jaar!) | Baby, Mama & Persoonlijk

Vandaag is het zover,  Mason is jarig! Mijn kleine baby is niet langer een baby meer, maar een dreumes. Hallo! Waar is de tijd gebleven? Ik wil proberen om elk half jaar een brief aan hem te schrijven, ik begon hiermee toen Mason een half jaar was. En wil dit gaan vasthouden voor hem, maar stiekem ook voor mezelf. Soms even stil staan..

Hi lieve bink van mama,

Je bent vandaag jarig. Jouw eerste verjaardag. Wat een bijzondere dag,  Mama keek al heel lang uit naar deze dag, waarom? Omdat ik wil vieren dat jij al een jaar bij ons bent. Dat jij al een heel jaar ons leven verrijkt. Maar ook omdat Papa en Mama een jaar Papa en Mama zijn. En stiekem ben ik daar heel trots op.

Op jou ben ik het aller-trotst, jij maakt mij elke dag zo gelukkig, omdat je al zoveel hebt geleerd maar vooral   omdat je zo’n heerlijke ondeugd bent. Jij laat iedereen om je heen lachen, door die heerlijke guitige lach en ogen van je. Want zo ben je, een vrolijke jongen en dat is  zo fijn. Daarmee  laat je andere mensen ook even lachen, ook al is het maar voor een seconde. Maar jij bent een lichtpunt!

Dat is zeker één van de dingen die Mama jou probeert mee te geven, straal en lach en geniet van elke dag.  Jij weet nu al wat belangrijk is. Ik begon net dat ik het aller-trotst ben op jou. Maar daarnaast ben ik dat ook heel erg op Papa. Hij is de liefste Papa die er bestaat en gaat over zijn grenzen heen voor ons. Niets is voor hem te gek en wij kunnen altijd op hem aan.

Je hebt het afgelopen jaar al zoveel geleerd en je ontwikkelt je zo rap. Je bent geen baby meer, maar vanaf vandaag dus een echte dreumes. Je krijgt steeds meer een eigen willetje en je persoonlijkheid komt met de dag meer naar voren. Zo zijn we er al achter dat je  echt heel ondeugend bent en dat je best koppig kan zijn. Van wie zou je dat toch hebben?

Mama vond het eerste half jaar best zwaar. Mijn  wereld stond op zijn kop en wist niet wat me overkwam. Ik vond het moeder worden erg overweldigend. Na een maand of 3 hadden we ons ritme te pakken en werd het allemaal wat makkelijker. Maar pas vanaf een half jaar groeide ik in de rol van Mama en begon ik ook mezelf terug te vinden. Elke dag denk ik dat ik op de top zit van het houden van jou..

Maar dan word ik de volgende morgen wakker door jouw gebrabbel en dan vind ik het zo heerlijk om jouw kamer in te lopen en jou te zien met een smile van oor tot oor. Daan neem ik je mee en leg je nog even bij ons, zodat we nog even heerlijk samen kunnen knuffelen.  Zo start ik het liefst mijn dag, met  mijn mannen!

Het afgelopen jaar heb je 4 tandjes gekregen, kan je zelf zitten, kan je kruipen, ook op je knietjes, kan je zelf gaan staan en aan de tafel zet je zelfs al een paar stapjes. Ook kan je al een tijd Papa, Mama en klaar zeggen (Papa was je eerste woordje, dat was een minpuntje)  en vind je het spelletje kiekeboe het einde. Ook zingen en dansen begin je steeds meer te doen en Hiep Hiep Hoera hebben we al vaak geoefend!  Ook vind je het  heerlijk als we samen  wandelen, lekker alles bekijken vanuit je kinderwagen.

Mama hoopt dat jij je vrolijke jij blijft en dat je het komende jaar nog meer gaat leren, maar lieverd doe dat lekker in je eigen tempo! Want jij bent jij en daar mag je zo trots op zijn!

Gefeliciteerd lieve schat met jouw eerste verjaardag, afgelopen zaterdag hebben we het al gevierd met al jouw familie en vrienden maar vandaag zijn Papa en Mama lekker vrij en gaan we of naar Kidzcity  of naar de dierentuin en vanavond gaan we een lekker pannenkoekje eten. Om te vieren dat jij al een jaar in ons midden bent! Bedankt knul voor het mooiste jaar van mijn leven!

Hou  van jou tot de maan en weer helemaal terug en 300 rondjes om de maan!

Liefs Mama

6 thoughts on “Brief aan Mason (1 jaar!) | Baby, Mama & Persoonlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *