Kan hij nog niet? (Lopen) | Baby

Zoals ik de vorige keer al vertelde in deze rubriek “Kan hij nog niet? ” word ik er soms best een soort van moe van wanneer mensen komen met de vraag: “Of Mason nog niet het woordenboek uit zijn hoofd kent of waarom hij niet het Wilhelmus mee zingt” Daarom besloot ik het één en ander op een rijtje voor mezelf te zetten zodat ik mezelf niet hoef af te blijven vragen of Mason nou zo traag is. Dit keer het bekende fenomeen lopen.

Een baby kan natuurlijk niet als hij net geboren is gelijk al stapjes zetten of een poging  daartoe. Daar gaat een hele ontwikkeling aan  vooraf, die ga ik dus weer per periode bespreken.

  • Maand 3/4:  hij tilt zijn hoofdje op door middel zijn onderarmen te strekken.  Ook kan het zijn dat ze zich gaan proberen om te rollen.
  • Maand 8:  hij kan nu rechtop zitten en zijn armpjes uit strekken.
  • Maand 9/10/11/12:  eerst beweegt hij zich voort op handen en voeten, daarna op knietjes en wanneer hij er aan toe is staand aan de hand van Papa of Mama.
  • Maand 13/14:  met moed en doorzettingsvermogen gaat je baby of eigenlijk tegen deze tijd dreumes, zijn eerste stappen alleen zetten.

Wanneer je baby rond de 19/20 maanden nog niet loopt en je er zorgen om maakt, dan kan je het altijd navragen bij het CB (anderen zeggen weer dat alles voor de 24 maanden normaal is) Volg je instinct zou ik zeggen!

Wanneer zette jouw kindje zijn eerste stapjes? Zoeken jullie ook zulke dingen op, op internet?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

2 thoughts on “Kan hij nog niet? (Lopen) | Baby

  1. Iedere baby is verschillend, mijn zoontje liep aan het handje vanaf 9 maanden! Hij liep zelfstandig op 11m. Mijn dochter was 15 maanden. Ze bepalen zelf hun ontwikkeling, dwingen en forceren werkt niet – al ondervonden met de potjestraining 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *