Mason’s ontwikkelingen (6 maanden)| Baby

Het is zo ’n groot cliché maar zo waar, de tijd vliegt! Mason is alweer een half jaar en elke dag ben ik weer verbaasd over wat hij nu weer kan. Ik zie hem echt elke dag groeien , ja in lengte en zeker ook in de breedte maar dus ook in zijn doen en laten. Ik wil jullie elke half jaar vertellen wat hij al kan, maar dus ook wat hij nog niet kan en wat hij volgens de richtlijnen wel zou moeten kunnen.

Want als mij één ding wel duidelijk is geworden het afgelopen half jaar, moeders delen wat hun kids wel kunnen. Maar niet graag wat hun kids niet kunnen. Ergens natuurlijk logisch maar ook iets om rete onzeker van te worden. Zo dus ook voor mij, een kindje van Mason’s leeftijd was al druk aan het spelen met een knisperboekje, Mason keek er niet eens naar om. Maar misschien sliep dat kindje wel helemaal niet door s’nachts of huilde hij heel erg veel. Terwijl Mason daar misschien wel in uit blinkt.

Mason lacht al volop, ook brabbelt hij al een beetje.  En hij heeft het ook uitgevonden hoe je  je tong kan uitsteken en dan leuke geluidjes kan maken.  Ook rolt hij al al van rug naar buik en ook weer terug, slapen doet hij als de beste. Hij slaapt ongeveer van 9 tot 9. Dus nee, ik klaag niet. Eten doet hij ook goed, hij krijgt nu nog  4 flessen en een groentepotje. We gaan naar 3 flessen,  een groentepotje, een fruitpotje  en dan in de laatste fles pap. Maar daar gaan we binnenkort mee beginnen. Het gaat nu zo goed, dat ik het nog even uit stel…Ik zei al dat hij al volop rolt, maar dat niet alleen hij beweegt zich ook al een beetje voort. Het is bij lange na niet kruipen maar hij  verschuift wel door middel van de dingen die om hem heen zijn. Ook kan hij al lekker zitten, waar hij eerst langzaamaan omviel,  blijft hij nu vrij goed zitten!

Ik heb ook even opgezocht wat hij eigenlijk nog meer zou kunnen, daar stond ook bij staan (onder begeleiding natuurlijk), nou toen ik dat probeerde zakte hij gelijk door zijn hoeven.  Nu heb ik dat laatst weer geprobeerd en toen  ging het al wat beter. Maar nee, dit kan hij nog niet.  Ook stond er kruipen, nou dat doet hij niet hoor. En ook zelfstandig dus helemaal los zitten, dat kan hij nog niet, hij moet wel ergens tegenaan zitten voor de ondersteuning.  Dus er zijn nog genoeg dingen die hij nog moet leren en dat komt allemaal vanzelf en wanneer Mason er aan toe is!

Vergelijken jullie je kindje(s) wel eens?  Bewust of onbewust?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *