Ritme Baby Mason (3 maanden) | Baby & Mama

Ik wil jullie meer vertellen over het ritme wat Mason nu heeft, Mason is, op dit moment dat ik dit schrijf, 3 maanden oud. Ik wil jullie graag onze ritme vertellen van een normale dag. En ik zou jullie ook meer vertellen over dagen die niet “normaal” zijn en hoe wij het gaan doen, als ik weer aan het werk ben. Dit doe ik, omdat ik er zelf veel behoefte aan had om te lezen hoe het bij anderen ging, maar het nergens kon vinden. 

Op dit moment, nu ik dit schrijf heb ik nog verlof. Mason en ik zijn dus erg veel samen, lekker thuis. We gaan ongeveer 3 dagen per week echt weg, dan zijn we bijna een hele dag niet thuis. Dus dit schema geldt zeg maar voor 4 dagen in de week. Eigenlijk zijn we de maandag, dinsdag, woensdag en soms donderdag vaak thuis. Meestal zijn we in het weekend ook nog wel een dag thuis, zodat Mason ook wat rustige tijd heeft met zijn papa. Maar soms doen we ineens wat leuks op dinsdag, zoals gisteren. Toen waren en mijn moeder en zus vrij en toen gingen we met de kinders lekker shoppen. Aan de ene kant hou ik ervan om leuke dingen te doen, maar ik hou ook erg van rust en regelmaat. En dat is voor Mason nog 10 keer zo belangrijk.

Normaal schema:

– Mason wordt rond 06:00 even wakker, we troosten hem en meestal slaapt hij gewoon verder. (wanneer hij dat niet doet, neem ik hem bij mij in bed)
– Mason wilt rond 07:30 zijn eerste fles, hij krijgt 180 ml +6 per fles. (De laatste tijd laat hij vaak 20 tot 40 ml staan. Tot hij 2,5 maand was dronk hij echt altijd de fles tot de laatste druppel op) Dit is echt ons momentje en dan liggen we lekker samen te kletsen en te lachen en lees ik hem voor, heerlijk! Als hij nog niet heel erg moe is, dan kleed ik hem nu ook aan.
– Rond 08:00 word Mason weer moe en leg ik hem weer in zijn bedje. Ik doe dan mijn ronde in huis en ik ga douche en ontbijten.
– Rond 09:00 doe ik het huishouden, net wat nodig is. Tussendoor hou ik me SM bij en lees ik blogs.
– Rond 10:00 word Mason altijd een keer wakker, helemaal overstuur en niet te troosten. Ik loop dan met hem en meneer slaapt weer verder.
– Rond 11:00 heeft Mason weer honger, als hij in bad moet (om de dag) dan doe ik dat nu en dan krijgt hij de fles. Ik probeer dan niet met mijn telefoon of wat dan ook bezig te zijn, maar alleen mijn aandacht voor Mason te hebben.
– Rond 12:00 word Mason weer moe en leg ik hem weer in bed, soms als ik echt iets moet doen leg ik hem in zijn box maar anders hou ik hem bij me tot hij moe wordt. Wanneer Mason weer op bed ligt ga ik weer wat in het huishouden doen of werk ik aan mijn blog of aan de knutsel. Als we bijvoorbeeld naar het dorp moeten, dan doen we dat na zijn flesje van 11 uur.
– Rond 15:00 komt Mason weer voor zijn fles, hij wordt echt wel een paar keer wakker hoor in deze 3 uur, maar als ik even met hem loop valt hij weer als een blok in slaap. Dus hij slaapt echt nog veel.
– Rond 16:00 wordt Mason weer moe en breng ik hem weer naar bed. Nu doe ik ook niet veel meer, zoals nu blog ik nog even wat en ga vaak even Netflixx kijken, totdat vriend thuiskomt. (rond 17:00 meestal)
– Rond 19:00 komt Mason weer voor een fles, hier krijgt ook zijn pyjama aan. (ook in deze tussentijd wordt hij wel een keer of twee wakker maar valt ook weer in slaap. Meestal komt hij, heel erg fijn, precies onder ons eten.)
– Rond  20:00/20:30 Mason is bij deze fles meestal wat langer wakker en speelt wat met papa en papa brengt hem dan weer naar bed. Bijna altijd slaapt hij om 20:30 en dan horen we hem ook echt niet meer tot zijn laatste fles.
– Rond 23:00 maakt Melvin, Mason wakker voor zijn laatste fles. Op dit moment ga ik meestal naar bed. (We hebben wel eens gewacht totdat hij zelf kwam, maar zelfs om 00:15 was hij nog niet gekomen. Dus we pakken hem nu op een tijd dat ons uitkomt)
– Rond 23:30 gaan Mason en Melvin naar bed en slaapt Mason dus tot de volgende morgen. (Mason slaapt eigenlijk al door vanaf dat hij 6 weken oud was en daar ben ik nog steeds, heel erg blij mee)

Afwijkend: 

– Op zaterdag en maandag ga ik na zijn eerste fles, hardlopen en vriend slaapt nog een paar extra uren.
– Op zondag slaap ik ook na zijn eerste fles, nog een uur of twee.
– Op woensdag/donderdag ga ik, meestal voor het avondeten, nog even hardlopen.
– Op vrijdag ga ik om 10:30 naar mijn moeder, daar blijven we de hele dag en eten we ook in de avond. (hier staat ook alles voor Mason, dus hij volgt gewoon zijn schema)
– In het weekend doen we vaak leuke dingen met z’n drietjes, maar ook vaak met het hele gezin (papa, mama, zus, zwager, nichtje, vriend, Mason en ik) We proberen wel één rustige dag te plannen voor Mason.

Real Life: (helaas is mijn verlof, op 29 juni dan echt afgelopen)

– Maandag: ik ga werken en Melvin werkt thuis en verzorgt Mason dus de hele dag.
– Dinsdag: ik ga werken en mijn schoonmoeder past op, ik breng Mason voor zijn eerste fles bij haar en rij dan door naar mijn werk. We eten bij mijn schoonouders en ga dan vroeg naar huis.
– Woensdag: ik ben lekker thuis bij Mason en gaan zoveel mogelijk knuffelen en tussendoor tijd vinden voor het huishouden.
– Donderdag: ook vandaag ben ik thuis en doen we hetzelfde als woensdag.
– Vrijdag: ik moet helaas weer werken en mijn moeder past op, we eten bij mijn ouders. (de eerste maand werk ik 2 dagen en ben ik op vrijdag nog vrij)
– Zaterdag: boodschappen in de morgen en ik ga hardlopen, voor de rest is het weekend.
– Zondag: het is weekend en we zijn lekker met z’n drietjes.

Ik wil zoveel mogelijk Mason volgen en wil ook graag dat mijn moeder en schoonmoeder dat doen voor zover dat kan. Het kan niet altijd maar ik merk dat regelmaat en rust echt goed zijn voor Mason.

Het is een heel verhaal geworden en tegen de tijd dat dit online komt, is het waarschijnlijk alweer veranderd. Maar misschien is het wel fijn om moeders die zwanger zijn of moeders die nog in de eerste maanden zitten een beetje een idee te geven wat je kan verwachten. En ja ik geef geen BV, waarom niet? Lees dit dan maar..

Is bij jullie het schema ook vrij duidelijk? Of juist helemaal niet? Ik ben erg benieuwd!

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

3 thoughts on “Ritme Baby Mason (3 maanden) | Baby & Mama

  1. Ik vind dat altijd zo leuk om het dagritme van anderen te lezen! Klinkt alsof jullie je draai wel gevonden hebben! Hopelijk is het werken je ook wel weer goed bevallen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *