Ritme Baby Mason (5 maanden) | Baby & Mama

Al eerder liet ik jullie het  Schema van Mason toen hij 3 maanden  was zien. In  de afgelopen 2 maanden is er al best veel veranderd. Sowieso wordt het steeds leuker, hij rolt nu, lacht  bijna de hele dag en brabbelt erop los. Echt steeds meer genieten. Soms wil ik de tijd wel even stil zetten hoor, gaat echt snel. 5 maanden alweer.. Het schema van Mason is dus ook wel veranderd,  dat wil ik graag weer even met jullie delen d.m.v. dezelfde opzet.

Normaal schema:

– Mason wordt rond 06:00 even wakker, we troosten hem en meestal slaapt hij gewoon verder. (wanneer hij dat niet doet, neem ik hem bij mij in bed) Dit gebeurt gelukkig niet meer, is dus echt een fase geweest!

– Mason wordt wakker tussen 08:00 en 09:00  en krijgt dan ook   zijn eerste fles, hij krijgt nu   210 ml +7 per fles.  Dit is echt ons momentje op de dagen dat ik thuis ben (woensdag, donderdag en zondag) en dan liggen we lekker samen te spelen   en te lachen en lees ik hem voor, heerlijk! Daarna doe ik hem of in bad of kleed ik hem aan.

– Rond 10:00  word Mason weer moe en leg ik hem weer in zijn bedje. Ik doe dan mijn ronde in huis en ik ga douche en ontbijten.

– Daarna   doe ik het huishouden, volgens mijn schoonmaakschema.  Tussendoor hou ik me SM bij en lees ik blogs.

– Rond 12:00 heeft Mason weer honger en krijgt de fles.  Ik probeer dan niet met mijn telefoon of wat dan ook bezig te zijn, maar alleen mijn aandacht voor Mason te hebben.

– Rond 13:00   word Mason weer moe en leg ik hem weer in bed, soms als ik echt iets moet doen leg ik hem in zijn box maar anders hou ik hem bij me tot hij moe wordt. Wanneer Mason weer op bed ligt ga ik weer wat in het huishouden doen of werk ik aan mijn blog of aan de knutsel. Als we bijvoorbeeld naar het dorp moeten, dan doen we  dat nu.

– Rond 16:00   komt Mason weer voor zijn fles, hij wordt echt wel een paar keer wakker hoor in deze 3 uur, maar als ik even met hem loop valt hij weer als een blok in slaap. Dus hij slaapt echt nog veel.
Nu blijft hij langer wakker en spelen we een uurtje, zodat de melk kan zakken en dan is het rond 17:00/17:30  tijd voor zijn groentehapje!  Wanneer die op is, begint hij weer moe te worden, dan gaat hij weer naar bed.

– Rond 20:30   komt Mason voor zijn laatste fles, voor zijn fles krijgt hij lekker zijn pyjama aan.  Lekker knuffelen met ons op de bank na zijn fles .

– Rond 21:00/ 21:30  vallen zijn oogjes weer dicht en is het weer bedtijd voor meneer.

Veranderingen: (t.o.v. 3 maanden)
– 1 fles minder
– Eerste fles later
– Laatste fles eerder
– Groentehapje
– Slaapt ietsjes minder
– Kan rollen
– Veel lachen
– Brabbelen
– Begint dingetjes te pakken

Benieuwd hoe onze week   eruitziet, op welke dagen ik sport, werk etc.? Bekijk dan ons   Weekschema!

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

 

One thought on “Ritme Baby Mason (5 maanden) | Baby & Mama

  1. Ons schema is ongeveer hetzelfde, mijn dochter is nu bijna 5 maanden. We beginnen echt steeds meer een ritme te krijgen en ik begin haar ook steeds beter te kennen. Wat wil ze nu eigenlijk, waarom is ze nu boos, is ze moe? En ga zo maar door. Wel fijn hoor, een beetje duidelijkheid. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *