Trapkast/voorraadkast! | DIY & Huisje

Wie mij volgt op Social Media of een trouwe   lezer  is van mijn blog, weet dat wij wat dingen hebben veranderd in huis. Ik heb hier en daar wat geklust en ons interieur is weer een beetje opgepimpt. Ik vind het leuk om ook deze dingen met jullie te delen, wellicht voor wat inspiratie maar ook omdat ik stiekem best heel trots ben op onderstaand  stukje werk.

Ik maakte namelijk een trapkast, wel met behulp van mijn nicht maar ik ben er zo trots op! Wij hadden namelijk een open trap in de woonkamer en omdat ik een plekje wilde maken voor Mason moest onze grote kast weg. Maar die zat natuurlijk behoorlijk vol met spullen en ja die moesten ook ergens heen. Dus ik besloot om onder de trap een kast te maken.

Eerst moest er een post gemaakt worden in de buitenmuur, vervolgens gingen we naar de bouwmarkt om hout en benodigdheden te halen zoals scharnieren, bouten, slot etc.

Het hout lieten we gelijk op maat zagen en thuis bevestigden we dit aan de achterkant met 3 stukken hout en houtlijm. Het recht leggen van het de planken kosten nog de meeste tijd.  Vervolgens heb ik de deur lichtelijk geschuurd aan de uiteinden en bevestigden we de scharnieren en de bouten.

Toen het allemaal precies goed zat kon het beslag erop (slot, haakjes en klink) Ik was van tevoren van plan om de deur te verven, beitsen of waxen, maar voorlopig laat ik de deur zo, hij past eigenlijk zo perfect in het interieur.

 

20160713_095917
20160713_095931

20160713_095952
20160713_100001

Je kan op de foto’s ook de binnenkant zien  en zo hebben we ineens veel meer opbergruimte. Eerst was dit echt een loze ruimte, zo’n stukje achter de bank waar je niks mee kon omdat de trap er ook stond en nu hebben we er iets heel nuttigs van gemaakt en daardoor is  er nu ook ruimte voor Mason’s speelhoek!

Wat vinden jullie van de kast geworden? Zijn jullie ook wel eens trots op iets wat je dan zelf (met of zonder hulp) heb gemaakt?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

One thought on “Trapkast/voorraadkast! | DIY & Huisje

  1. Wauw, dat ziet er leuk uit zeg! Zoiets zou ook nog wel een idee zijn voor onze Trofast kasten, dan staat het speelgoed grotendeels gewoon achter deuren. Ik ben alleen niet zo handig vrees ik haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *