Mason’s ontwikkelingen (19 maanden) | Dreumes

Mason ontwikkelt zich op dit moment heel erg snel, zo snel dat ik soms vergeet dat hij eigenlijk pas 3 maanden aan het lopen is. Helaas komen  er ook minder leuke dingen bij; Mason  heeft echt een eigen wil en maakt dat dan ook met zijn hele hebben en houden duidelijk. Zijn laatste ontwikkelingen deelde ik toen hij 16 maanden oud was en pas net   aan het lopen was..
Ik baalde  wel hoor, dat Mason vrij laat was met lopen. Niet eens zozeer voor ons maar ik vond het gewoon bloed irritant als mensen er naar vroegen.. Mason was dus niet zo snel met lopen maar des te sneller met praten.

Hij zette dus zijn eerste stapjes met 15 maanden, met 16 maanden liep hij en nu hij 19 maanden is rent hij. Echt waar, meneer rent door de kamer heen alsof het niks is.  Dat gaat nu dus perfect.

Daarnaast zegt hij echt al heel veel woordjes en probeert hij al 2 woorden achter elkaar te zetten, zoals: Mama mee of Mason buiten. Hierin vind ik hem dus echt heel snel en hij heeft al een brede woordenschat en dat proberen we ook echt te stimuleren met veel voorlezen.

Ook zei ik al dat hij een echte eigen wil heeft, wanneer hij zijn zin niet krijgt kan hij erg dramatisch doen. (op de grond liggen huilen) Laatst gingen we even samen wandelen, meneer op zijn wishbonebike en wilde niet meer verder en besloot om dan maar midden op de straat te gaan zitten. . Erg fijn als je zwanger bent, een dreumes moet tillen en de fiets..

Ook had ik al gedeeld, dat Mason  op dit moment niet erg goed slaapt. Ik verwacht dat het zijn doorkomende kiezen zijn, waarvan hij erg veel last heeft. Hij wordt midden in de nacht vaak wakker en de ene keer valt hij weer beter in slaap dan de andere keer. Het is echt even wennen, omdat hij altijd heel goed sliep.. Maar goed, wanneer de kiezen door zijn hoop ik dat wij onze slaapprins weer terug hebben.

Vinden jullie het ook leuk om de ontwikkelingen van jullie kindje vast te leggen? Hadden die van jullie ook zo’n last van  doorkomende kiezen?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

2 thoughts on “Mason’s ontwikkelingen (19 maanden) | Dreumes

  1. Doorkomende kiezen zijn hier ook een grote boosdoener.

    En laat de mensen lekker kletsen. Gemiddeld leren kindjes met 15 maanden los lopen, dus Mason was helemaal niet langzaam. Kindjes die op hun eerste verjaardag al los kunnen lopen zijn eerder uitzondering dan regel. Onze kleine vent is nu 16 maanden en staat sinds een goede week los. We wachten met smart op de eerste echte stapjes, kan vast niet lang meer duren. Daarentegen kletst hij al heel wat af 🙂

    Succes met de dreumes buien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *