Schoonmaakrooster: Robust-Posch| Huisje & Mama

Het leek mij leuk om jullie weer even mee te nemen in ons dagelijks leven, iets wat er ook bij hoort is het schoonmaken van het huis, helaas pindakaas, zullen we maar zeggen. Maar wanneer het er weer opzit en het huis weer lekker schoon is, is dat zo fijn! Nadat ik eerder al het  Ritme van Mason    en ons weekschema heb gedeeld met jullie, wil ik vandaag ons schoonmaakrooster delen. 

ELKE DAG:
– Keuken schoonmaken
– Aanrecht schoon met Dettol
– Nieuw vaatdoekje
– Bed opmaken
– Gootsteen schoonmaken
– Was (wanneer nodig)
– Flesjes steriliseren

MAANDAG:
– Strijken

DINSDAG:
– Toilet boven schoonmaken
– Badkamer schoonmaken

WOENSDAG:
– Beneden stoffen, zuigen en dweilen
– Toilet beneden schoonmaken
– Droger draaien en uitruimen

DONDERDAG:
– Strijken

VRIJDAG:
– Nieuwe bloemen

ZATERDAG:
– Boodschappen
– Hele huis zuigen
– Boven stoffen
– Dekbedovertrekken wassen

ZONDAG:
– Droger draaien en uitruimen
– Maandelijkse taak

MAANDELIJKS: 
– Iets wat moet gebeuren; ramen zemen, koelkast schoonmaken, kledingkast opruimen.

Het rooster is natuurlijk een beetje aangepast op welke dagen ik thuis ben of werk en in het weekend doen we het gelukkig samen. Als je het zo verdeeld valt het allemaal reuze mee! 🙂

Hebben jullie ook een schoonmaakschema? En verdelen jullie het ook of hebben jullie een echte schoonmaak dag waarop jullie het hele huis doen?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

4 thoughts on “Schoonmaakrooster: Robust-Posch| Huisje & Mama

  1. Altijd leuk om te lezen zulke dingen! Ik doe eigenlijk alles zelf door de week, zodat we het weekend vrij hebben voor andere dingen. Al lukt dat niet altijd hoor, en moet ik nog een keertje extra wassen of stofzuigen!

  2. Zelf heb ik (nog) geen schema. Je zet me wel aan tot nadenken of ik er toch een wil. Poetsen is namelijk niet zo mijn ding dus ik doe het voor de voet weg, wanneer ik er zin in heb (niet dat het een grote puinzooi is hier hoor haha). Dan heb ik een stok achter de deur. Dus dank voor je inspiratie!

  3. Gauw, jij bent een goeie huishoudster. Ik merk ook echt dat ik meer met lijstjes moet gaan werken, gezien ik zoveel vergeet, simpelweg omdat ik de tijd niet goed indeel! Ik ga zeker aan de slag met een eigen lijstje (en er op zetten; iedere dag een schone vaatdoek, jugh soms liggen ze echt te lang!)

  4. Wat handig. Ik had deze nog niet eerder gelezen. Wat er op het lijstje voor elke dag staat doe ik wel altijd. Ook ben ik eigenlijk elke dag wel met de was bezig, is zo veel geworden met Sophia erbij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *