Bespaartips n.a.v. begroting | Financieel & Mama

Ik deelde een tijd geleden met jullie  hoe je een begroting kan maken in 10 makkelijke stappen.  Het is erg handig en fijn om duidelijk te hebben wat er allemaal binnen komt en uitgaat. Misschien zijn jullie er wel achter gekomen, dat jullie eigenlijk elke maand iets tekort komen of wil je gewoon meer sparen elke maand. Daarom heb ik wat bespaartips voor jullie!

  • Bekijk je vaste lasten   eens goed, zo hadden wij 2 reisverzekeringen lopen. Dat is natuurlijk lichtelijk overdreven en met een simpel mailtje/belletje kan je er gemakkelijk één opzeggen.
  • We hadden ook 3 bankrekeningen. Ook dit is overdreven en je betaald tegenwoordig echt behoorlijk wat bankkosten, ik heb mijn bankrekening opgeheven en de kosten en baten die hierop werden bij- of afgeschreven  gewijzigd naar  een gezamenlijk rekeningnummer.
  • Wij zetten in het begin van de maand veel weg op onze spaarrekening, maar wanneer het nodig is zetten we wel eens wat terug. Mijn motto is dat je beter maar teveel kan wegzetten i.p.v. het geld maar opmaken aan “onzin” omdat je het geld toch over hebt.
  • Deel de begrote kosten door 4, dan heb je het begrote bedrag per week voor de boodschappen en de andere variabele kosten. Probeer je  aan de weekbegroting te houden, dat houdt het overzichtelijk.
  • Wanneer je een keer onverwachte kosten maakt; de APK valt duurder uit of je hebt zin om uit eten te gaan, probeer  dan  gelijk te snijden in een andere post, bijvoorbeeld kleding of kadootjes.  Wanneer dat niet mogelijk is, probeer dan  te snijden in het budget voor volgende maand.
  • Pin boodschappengeld voor een week. Zo is makkelijk in te zien wat je nog te besteden hebt die week en kan je niet over je budget heen gaan.

Hebben jullie nog goede tips? Passen jullie al sommige tips toe in jullie leven?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

2 thoughts on “Bespaartips n.a.v. begroting | Financieel & Mama

  1. Aan het begin van elke maand plaatsen wij ook het grootste deel op onze spaarrekening. Elke euro dat daar staat maakt me gelukkig.
    Elke week maak ik een boodschappenlijstje en breng enkel en alleen die dingen mee uit de winkel. Dat bespaart ons echt heel wat geld. Zo kan je ook prima winkelen wanneer je honger hebt. Stick to the list!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *