Brief aan Mason (1.5 jaar!) | Mama & Persoonlijk

Ik wil elk half jaar een brief aan Mason schrijven, dat deed ik dus al eerder toen Mason een half jaar oud was en ook toen hij 1 werd.  Bijzonder om terug te lezen en denk ook echt dat dit leuk is voor Mason om dit later terug te lezen.  Een kleine opsomming wat het afgelopen half jaar is gebeurd en hoe hij is ontwikkeld maar vooral een plek om mijn liefde voor hem op papier te zetten.. (dit keer ben ik veel te laat, maar mijn zwangerschap heeft mijn planning een beetje door de war gegooid)

Hi lieve grote knul van mij,

Het afgelopen half jaar is er veel gebeurd, jij ontwikkeld je razendsnel. Zo snel dat ik het niet meer bij kan houden. Met ongeveer 15 maanden zette je eerste stapjes, met 16 maanden deed je niets anders meer, dus als ik terug kijk loop je pas dik 2 maanden en wat zeg ik? Lopen? Rennen bedoel je! Want wat ga je hard lieveling. Rennen vind je geweldig, ook dansen is er het afgelopen half jaar echt bijgekomen. Echt geweldig!

Voor de rest vind Mama dat je echt al heel veel zegt, heel veel woordjes herhaal je. Zelf hele moeilijke, zoals gisteren “hagelslag”. Maar echte woordjes die je veel gebruikt zijn: Mama, Papa, Oma, Opa, Isa, Die, Vogel, Koe, Poes, Daar, Nee, Ja, Mason, Mijn, Fiets, Auto, Huis en ik weet zeker dat ik er nog een paar vergeet. Ook kan je al wat dierengeluiden nadoen, zoals het loeien van een koe en het hinniken van een paard.

Naast de tanden die je al had, zijn er heel wat bijgekomen en zelfs de eerste kiezen heb je mogen verwelkomen, soms met een mindere nacht slaap.  Voor de rest heb je veel meer haar gekregen na je eerste verjaardag, een mooi blond koppie! Klimmen en klauteren vind je trouwens het einde en zo klim je dus sinds kort zelf in je eetstoel of zit je ineens op de eettafel..

Je bent echt een persoontje aan het worden, dat gaat soms gepaard met een driftbui. De grootste verandering is natuurlijk dat Mama zwanger is van een broertje of zusje . Het lijkt wel dat sinds we weten dat er een tweede komt, jij meer je stempel wilt drukken. Duidelijk wilt maken dat jij er al bent, wat soms lastig is voor Mama omdat Mama zich lang niet altijd top voelt.

Het hoort erbij; jij die aan het ontdekken is wat wel en niet mag en daar soms iets te ver in gaat. Daarom heb je de afgelopen week wel een aantal keren op de gang moeten staan, maar het komt wel goed grote knul! Jij bent aan het ontdekken en leren en moet je grenzen leren kennen en daar zijn wij voor!

Mama is bovenal mega trots op jou, jij bent het grootste kado en zo’n lekkere vrolijke kerel! Iedereen loopt weg met je en vind je prachtig. Dat ben je ook vent; prachtig, van binnen en van buiten!

Mama houdt van jou tot aan de maan en weer terug en 300 rondjes om de maan!

Liefs jouw Mama

 

 

2 thoughts on “Brief aan Mason (1.5 jaar!) | Mama & Persoonlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *