Hoe doe IK het allemaal.. | Mama & Persoonlijk

Zoals jullie misschien al ergens hebben gelezen (op één van mijn SM kanalen) ben ik weer begonnen met studeren. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en ik hou ervan om nieuwe informatie tot me te nemen. En toen werd ik moeder. Juist, daarmee veranderde er ook een aantal dingen…

Ik heb minder tijd voor mezelf, dat is een zeer kritiek   punt als het op ontwikkeling aan komt. Het is overigens zeer  normaal wanneer je moeder bent, maar daarom niet altijd even handig   om niet toe te komen aan geplande activiteiten. Het is ook zo, dat wanneer je net je huis schoon hebt, de strijk hebt gedaan en het eten hebt klaargezet en je net 5 minuten even wilt gaan zitten. Het kind besluit om te gaan huilen. Ja dat dus..

Sinds ik moeder ben geworden moet ik ook eerlijk toegeven dat ik me minder goed kan concentreren. Echter heeft moeder zijn me ook goede dingen gebracht op dit punt, zo besteed ik mij tijd echt effectiever en doe ik niet meer aan uitstellen. Zo kon, voordat Mason er was, de droger wel klaar zijn op zondagavond, maar daar keek ik wel morgen naar. Hoe anders is het nu, alles wat moet gebeuren pak ik gelijk op.

Maar goed, deze blog ging over mijn studie. Zoals ik al zei ben ik gek op nieuwe dingen leren; ik heb een HBO opleiding Management, ben weddingplanner en interieurstyliste en ik was toe aan iets nieuws. Echter kwam daar mijn zwangerschap en de eerste maanden met een kleine spruit. Al de eerste dag  toen ik terug kwam na mijn verlof, riep mijn leidinggevende mij bij zich en hij wilde toch wel erg graag dat ik een opleiding ging doen zodat ik verder kon groeien in het bedrijf. Een groot compliment.

Het werd PDB, oftewel praktijkdiploma boekhouden, ik ben altijd al gek geweest op cijfertjes en ben er ook wel redelijk goed in. En aangezien ik nu de debiteurenbeheer doe , maar dat zeker niet de rest van mijn leven wil blijven doen, ben ik blij met deze uitdaging.

Dit houdt dus in dat ik 3 dagen werk, 1 dag in de 2 weken   naar school moet, studieopdrachten thuis moet doen, mijn blog nog een beetje moet bijhouden, daarnaast is Mason er natuurlijk en misschien is het ook wel leuk als ik vriendlief nog wat aandacht geef. (ik laat familie, vrienden, sporten en hobby’s nog maar even achterwegen)

Gelukkig duurt de opleiding maar 9 maanden, dus het worden echt wel pittige maanden maar ik wil dit echt tot een goed einde brengen.  Maar dit houdt wel in dat ik misschien soms wat minder aandacht kan besteden aan mijn blog (hoe spijtig ook) Maar ik ga zoveel mogelijk vooruit te plannen zodat jullie zo min mogelijk last ervan hebben!

Ik heb mezelf ook voorgenomen om ook met mijn blog een beetje de financiële weg in te gaan, omdat ik dat leuk vind en ik het ook altijd erg leuk vind om bij andere  bijvoorbeeld een weekbegroting te lezen of te zien wat andere gezinnen besteden aan hun boodschappen. Dit wil ik dus ook steeds een beetje meer gaan doen! So stay tuned!

Vinden jullie het leuk om straks wat andere dingen te gaan lezen zoals onze maandbegroting, budget voor maandelijkse boodschappen etc.?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

2 thoughts on “Hoe doe IK het allemaal.. | Mama & Persoonlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *