Kilootjes minder deel 4 | Persoonlijk & Mama

Ja afvallen, het lijkt wel een never-ending story.. Altijd ben ik er mee bezig en zo ben ik dus een echt jojo. Gezellig zo’n ding dat dus op en neer gaat. Dus de ene keer weeg ik boven de 80 (echt teveel met mijn 1.68) en een half jaar later woog ik nog maar 62  kilo. Ja that’s me aka JOJO! Maar goed ik heb het roer weer eens omgegooid na mijn zwangerschap en  vertel jullie over mijn vorderingen..

Eerder deelde ik al deel 3, deel 2 en deel 1 met jullie.  In deel 3 deelde ik ook mijn gewicht van toen met jullie, dat was toen  op 13-08 72.4 kilo, een week later woog ik 72.2 (alle beetjes helpen zullen we maar zeggen..) Maar op 27-08 woog ik nog maar 71.0 kilo!  Ik was er erg blij mee dat ik na 2 weken  dus 1.4 kilo was afgevallen, een gemiddelde van 0.7 per week. Als dat zo doorgaat, kom ik er wel! 😉

Nu heb ik mezelf ook  een streefgewicht gezet van 68 kilo, wanneer ik dat heb bereikt, kijk ik hoe ik me daarbij voel en of ik misschien wel doorga naar 65 kilo. Maar ik wil mezelf kleine doelen stellen dus  mijn doel wordt 68 kilo en daar zou ik echt trots op zijn na mijn zwangerschap.

Ik heb wat terug gekeken, uitgezocht en berekend en woog voor mijn zwangerschap ongeveer 70 kilo (woog de eerste keer bij de VK 72 met kleding aan)  en  op het moment van bevalling woog ik  zeker 85 kilo. (dit weet ik echter niet precies, omdat ik me na die eerste keer maar nog één keer heb moeten wegen)  Maar goed ik ben dus al van 85 kilo naar 71 kilo gekomen in 5 maanden tijd, vind ik dus best goed eigenlijk en ben daarom  best een beetje fier op mezelf (in Evy taal, die hoor ik minimaal 2 keer per week in mijn oor tetteren en ben dus een halve belg geworden)  En omdat ik zo trots op mezelf ben , neem ik er een wijntje op.. Of twee.. Ooh nee, dat is niet erg bevorderlijk hé?! Soms moet je jezelf  echter wel motiveren en daar ben ik misschien nog iets te goed in! 😉

Het gaat dus eigenlijk best goed en vind het goed vol te houden, heb totaal niet het idee dat ik op dieet ben, ben ik ook niet, ik leef gewoon gezond en sport 3 keer in de week, maar in het weekend heb ik weekend en gaat er best wel eens wat lekker mijn mondje in. Maar met mate en geloof me dan geniet je er alleen maar meer van!

Hebben jullie al jullie streefgewicht bereikt? Als je er mee bezig bent, ben ik erg benieuwd hoe je het doet? 

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

2 thoughts on “Kilootjes minder deel 4 | Persoonlijk & Mama

  1. You go girl! Ik heb voor mijn zwangerschap – en tijdens en na ook natuurlijk – steeds gezond gegeten, gewoon omdat ik dat heel belangrijk vind en ook een aantal lastige allergieën heb, en heb daardoor weinig te klagen over mijn gewicht.. Maar moet nog steeds wennen aan mijn buik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *