Kilootjes minder deel 7 | Persoonlijk & Mama

Eens in de zoveel tijd nam ik jullie mee in mijn afvalavontuur. De laatste update dateerde van 4 maanden geleden, oeps! En het was geen toeval dat, dat  precies de wintermaanden waren. Vandaag deel ik na 4 maanden eindelijk weer een nieuwe update met jullie en ga je je nog verbazen..

Want ik heb iets voor mezelf besloten. Misschien hadden jullie het al door, maar ik leg mezelf veel te veel op. Ik stel hoge eisen aan mezelf maar ook alles moet perfect zijn. Zo moet dat in mijn huishouden , mijn werk, mijn blog, mijn lichaam. Alles, en dat vreet aan me!

Wij zelf hebben thuis geen weegschaal meer, omdat ik  van mezelf weet dat ik dan elke ochtend op dat ding ga staan. Daarom woog ik alleen nog maar bij mijn ouders. Toen in mijn agenda de wekker ging (ook bij mijn vriend, want ze zijn gekoppeld) dat ik me moest wegen bij mijn ouders. Vroeg hij waarom ik dat eigenlijk moest doen?

We hadden net een gesprek gehad dat ik klaar was met het moeten. Ik moet zoveel van mijzelf dat het energie vreet. Door zijn vraag ging ik nadenken, want inderdaad waarom moet ik dat? Voor mijn blog?  Voor mijzelf? Beide, maar het maakt mij niet gelukkig, eerder gestrest.  Dus de laatste keer op 11-11 woog ik 69.6, ik weet dat  ik wel afgevallen ben aangezien ik weer spijkerbroeken maat 38 pas van Zara en shirtjes maat M.  Kortom ik heb nu maat 38 en dat is prima.

Dus ik stop met wegen en hou het er maar op dat ik rond de 68 kilo weeg, ik vind het prima. Nee, ik ben niet slank, geef die hoop dan ook bij deze op, voorlopig. We willen ook, wanneer het ons gegeven is, een tweede kindje en als ik nu als een malle ga sporten, weeg ik vast over een tijdje 65 kilo, maar dan word ik zwanger en kan ik weer opnieuw beginnen. Daarom heb ik nu besloten om het wegen los te laten, zeker niet het gezondere leven. Want dat bevalt me zeker, zo ook het sporten maar ik wil van het moeten af. Want dat  “moeten” we al zo ontiegelijk veel in ons leven..

Wat vinden jullie van mijn beslissing? 

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

3 thoughts on “Kilootjes minder deel 7 | Persoonlijk & Mama

  1. Heel goed! Want wat je al zegt er is maar weinig dat moet. Zelf weeg ik me wel wekelijks maar merk ook dat ik het nodig heb. Maar zodra ik maat 38 heb (of misschien 40) dan zal ik er wellicht ook mee stoppen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *