Mama Challenge 2015 #6 “Doe iets met je kind wat je normaal niet zou doen” |Blog & Mama

Goed, dit vond ik dus echt een hele moeilijke  van de  Mama Challenge ! En ik had hem nog wel zelf verzonnen.. Nummer 6, oftewel “Doe iets met je kind wat je normaal niet zou doen” Denk hierbij bijvoorbeeld aan naar het strand gaan met je kind, omdat jijzelf een hekel aan het zand hebt, of alleen met je kind boodschappen doen, waar normaal je partner dat doet. Dus doe iets wat je zelf niet leuk vind, want daardoor komt je kind daar ook niet mee  in aanraking.. Benieuwd hoe ik invulling heb gegeven aan deze Challenge?

Mijn plan was om met Mason naar het strand te gaan, maar toen werd het weer dus een stuk minder in NL. Jep, that happen’s  here! Ik heb namelijk een gruwelijk hekel aan het zand op het strand. JA, ik weet het dat hoort erbij, maar bah bah, tot een jaar of 10 bracht mijn vader mij dan ook altijd van de zee naar mijn handdoekje. Welke mijn moeder dan uitgebreid had uitgeklopt..

Dus ik moest op zoek naar iets anders voor deze challenge, waar heb ik nog meer een hekel aan of doe ik niet graag.. Katten vind ik van kinds af aan, een beetje eng. Ik ben een keer als kind gebeten door een kat van een vriendin, uit het niets.  Dus ik vind katten een beetje onvoorspelbaar en ben goed op mijn hoede. Mijn  nicht (woont bij ons om de hoek) ging op vakantie  en vroeg aan ons of wij hun kat wilde verzorgen een weekje.

Tuurlijk wilde wij dat doen, normaal zou ik Mason niet meenemen omdat ik  het best eng vind met een kat maar ook omdat het gewoon sneller is om hem thuis te laten en even snel heen en weer te gaan (wanneer Melvin thuis is natuurlijk! 😉 . Maar aangezien ik de Challenge ben aangegaan, wilde ik hem toch een keer meenemen. Zo gezegd , zo gedaan.

Ik had Mason in zijn maxi-cosy  en zo zette ik hem ook midden op tafel, terwijl ik  even het eten en drinken ging verzorgen van de kat en de bloemen in een vaas zette (ze kwamen die dag terug)  liet ik hem daar. De kat volgde mij en ik kon Mason zien  vanuit de keuken. Toen ik klaar riep ik de kat bij Mason  en hij ging even snuffelen aan Mason, Mason begon zelfs te lachen. Dit was dus een goede eerste kennismaking! 🙂

Ik hoop dat ik mijn “angsten” niet overbreng op Mason, omdat ik niet wil dat hij door mij beperkt wordt, daarom vond ik het erg fijn dat het goed was gegaan.   Ik weet dat deze Challenge vrij makkelijk was, maar ik kan jullie vertellen dat de Challenges ook vrij moeilijk zijn met een baby. Het is echt moeilijk om leuke en originele dingen te verzinnen, wat samen  met Mason kan.

Met oudere kindjes wordt het wel iets makkelijker, kijk maar naar wat Linda, zij nam  haar peuter mee naar het Rijksmuseum,  Marisca nam M mee  om vrijwilligerswerk te doen  en  Poldermama pakte met haar kids de fiets!

Doen jullie vaak dingen met jullie kids wat je liever niet doet?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

2 thoughts on “Mama Challenge 2015 #6 “Doe iets met je kind wat je normaal niet zou doen” |Blog & Mama

  1. Wat goed van je! Ik houd zelf ook helemaal noet van huisdieren en vind ze bloedlink in de buurt van kinderen. Gelukkig zijn er af en toe lieve dieren waar ze mee kennis kunnen maken op deze manier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *