My Breast Friends Tag | Blog, Mama & Persoonlijk

Wat begon met een leuke oproep op FB:  “Wie heeft er interesse om een whatsapp groep te beginnen met mamabloggers”, is uitgemond tot iets groters.  Er kwamen zoveel reacties op dit FB berichtje, dat er is besloten om de groepjes op te splitsen in regio’s, ons  WA groepje midden NL telt 13 leuke (wel verschillende maar daarom leuk) vrouwen die het goed lijken te vinden. Al na een paar dagen werd er geopperd om een heuse tietentag in het leven te roepen. Hier ging natuurlijk het e.e.a. ander aan vooraf en we hebben hem hier en daar iets bijgeschaafd maar wij vinden hem geslaagd en willen op de manier meer aandacht vragen voor borstkanker. Aangezien we hem dus wat hebben genuanceerd is de titel ook aangepast, het is de My Breast Friends Tag geworden. Lezen jullie mee? Misschien vind je hem wel zo leuk dat je hem over wilt nemen! 

Na top overleg zijn de volgende vragen bedacht,  we willen hiermee dus aandacht vragen voor borstkanker, Oktober is dé  maand, echter wilden we niet langer wachten en gaan we dus vandaag allemaal online.

1. Zou   je ooit iets aan je borsten laten veranderen? (plastische chirurgie?
Sterker nog  dat heb ik al gedaan,  toen ik 18 jaar was heb ik de knoop gehakt en een borstverkleining gedaan.  Ik schaamde me al zeker 4 jaar voor mijn borsten, ik had cupmaat G of iets dergelijks en had er al een paar jaar last van. Ik  vind grote borsten mooi hoor maar het moet wel in proportie zijn en je moet er geen last van hebben. Ik heb nog steeds vrij grote borsten maar ze zijn nu gewoon meer in verhouding. Ik zeg trouwens ook niet dat ik er nooit meer wat aan zou doen. Als ik over een paar jaar weer hele grote borsten heb of ze hangen juist heel erg zou ik het misschien wel overwegen.

2.Wat is jouw favoriete kleur BH?
Zwart en wit. Lekker makkelijk en kan overal onder! Zeker toen ik nog veel grotere borsten had, had ik niet erg veel keuze.

3.Controleer jij ze wel eens?
Moet ik echt vaker doen. Ik doe het wel eens, maar te weinig. Dus dat ga ik weer oppakken. Het kost zo weinig tijd en het is zo makkelijk om een keer per week even je borsten te controleren.

4.Komt er borstkanker voor in jouw familie?
Jammer genoeg wel, niet veel maar helaas ook in mijn familie komt het voor.

5.Indien van toepassing; zijn je borsten veranderd tijdens/door je zwangerschap(pen)?
Zeker, het is allemaal wat minder stevig, komt ook door het afvallen. Ze zijn niet meer zo vol als voorheen, helaaas pindakaas.

6.Heb jij en/of je man een naam voor je borsten?
Nee, die hebben we niet eigenlijk. In ieder geval niet een vaste naam, tuurlijk gooit die er wel eens wat uit maar eigenlijk niet echt iets spannends.

7.Ken je de stichting Pink Ribbon?
Tuurlijk! Vind het een hele goede stichting en het is al zo groot dat ik zeker weet dat het al veel mensen heeft geholpen.. Helaas hoorde ik laatst wel via via dat er weer iemand was overleden aan borstkanker, dus helaas komt het ook nog voor dat er mensen aan borstkanker overleden.

8.Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?
Dat het een rotziekte is,  naast dat er mensen aan overlijden zijn er heel veel   vrouwen waarbij de borsten zijn verwijderd  of geamputeerd.  Het is toch iets heel vrouwelijks en het lijkt me heel moeilijk als je borsten worden geamputeerd. Daarom willen wij er graag bij stil staan!

Benieuwd naar  de antwoorden van de rest van de meiden? Neem dan snel een kijkje bij  Gwen, Simone, Saskia, Joyce, Josan, Meike, Fleur, Judith, Jess,  Angela      & Geertje.  We zouden het leuk vinden als jullie de tag willen over nemen! (wanneer jullie dat doen, kunnen jullie het logo hier terugvinden en downloaden) Misschien ook nog wel leuk om te weten is dat  we op Social Media gebruik maken van #mybreastfriendstag

Ik ben vooral benieuwd of bij jullie in de familie veel borstkanker voor komt en of jullie vaak  jullie borsten controleren?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

7 thoughts on “My Breast Friends Tag | Blog, Mama & Persoonlijk

  1. Oh, een heel ander antwoord op de eerste vraag! Wel goed dat je dat destijds hebt gedaan als je er lichamelijk zo’n last van had. Kan het me goed voorstellen als ze zo groot zijn.

  2. Leuk om je zo beter te leren kennen. De beslissing om een borstverkleining te ondergaan moet een opluchting voor je zijn geweest als ik het zo lees. Mijn oma heeft het twintig jaar geleden gedaan nadat ze zich jarenlang voor haar cupmaat heeft geschaamd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *