Ons Weekschema | Mama & Persoonlijk

Ik vind het altijd erg leuk om bij andere te lezen hoe zij hun week indelen en hoe andere moeders alles proberen te proppen in een week. Want echt waar, elke dag kom ik een paar uur tekort. Zoveel verplichtingen, taken maar ook ideeën en gewoon geen tijd om het uit te voeren.

MAANDAG:

Ik moet werken en sta om 06:30 op en Melvin werkt thuis en zorgt voor Mason. Ik ren in mijn pauze hard, waardoor ik maar een halfuur langer weg ben en niet als ik thuis ben weer weg moet. Op maandag begin ik om 07:30 en werk dan tot 16:30. Om kwart voor 5 ben ik thuis en ik zorg voor het eten daarna doe ik nog wat dingen in huis. Ook werk ik in de avond aan mijn blog of kijken we een serie. Mason krijgt rond 22:30/23:00 zijn laatste fles en dan gaan wij ook naar bed.

DINSDAG:

Ook vandaag moet ik werken, maar Melvin ook. We staan om 06:00 op. Omdat wij moeten werken gaat Mason naar mijn schoonmoeder, we brengen Mason weg in zijn pyjama en gaan dan gelijk door naar ons werk. Op dinsdag begin ik om 08:00 en werk ik tot 16:30. Om 16:45 zijn we beide bij mijn schoonouders en eten we daar, wel zo handig! We gaan op tijd naar huis en zijn rond 19:00 thuis, spullen opruimen en doen wat nodig is in huis. Ook heb ik nu tijd om te werken aan mijn blog of we kijken een serie. Rond 23:00 gaan we naar bed.

WOENSDAG:

Vandaag ben ik vrij en ben ik lekker thuis met Mason. Mason wordt rond 07:00 wakker. We knuffelen in de morgen lekker lang op bed en wanneer Mason weer slaapt, doe ik mijn ronde in huis en ga douche. Vervolgens doe ik het huishouden en verzorg ik Mason. Als Melvin rond 17:00 thuis komt, ga ik hardlopen. Daarna douche ik en gaan we eten. Of ik werk aan mijn blog of we kijken lekker een serie. Rond 23:00 gaan we weer lekker naar bed.

DONDERDAG:

Ik ben nog een dagje vrij en wanneer Mason wakker wordt, geef ik hem op bed de fles en knuffelen we nog lekker een uurtje, Mason gaat weer naar bed en ik maak mezelf klaar voor de dag. Benieuwd naar het schema van Mason?  Op donderdag is mijn moeder meestal ook vrij dus we gaan wat leuks doen of ik doe een middagje rustig aan. Melvin komt weer rond 17:00 thuis, vaak eten we dan bij mijn ouders waar ik dan al ben, hier blijven we meestal wel hangen. Weer gaan we rond 23:00 naar bed, daar Mason zijn laatste fles dan krijgt.

VRIJDAG:

Helaas, moet ik vandaag weer aan het werk. Ook vandaag sta ik weer om 06:30 op en begin om 08:00, Mason is op vrijdag bij mijn ouders en moet hem daar eerst heen brengen. Ik werk tot 16:00 vandaag en ga dan gelijk uit mijn werk naar mijn ouders. Daar komt Melvin uit zijn werk ook naar toe en mijn zus en zwager ook, dus een gezellig avondje met het gezin. Mijn moeder haalt op vrijdag ook altijd bloemen voor me en die neem ik dan gelijk s’avonds mee naar huis. Ligt een beetje aan Mason hoelaat we naar huis gaan. Zijn laatste flesje krijgt hij sowieso thuis.

ZATERDAG:

Na Mason zijn eerste fles, ga ik hardlopen en Melvin blijft dan nog even liggen. Wanneer ik thuis kom, douche ik en daarna doen we samen wat dingen in huis tot Mason zijn volgende fles, meestal doet Melvin in de morgen ook de weekboodschappen. Daarna gaan we meestal wat leuks doen, of met z’n drietjes of ook met de rest van de familie.

ZONDAG:

Zondag proberen we het lekker rustig aan te doen, we doen wat nodig is in huis en Mason kan lekker uitgebreid badderen, maar voor de rest doen we niet veel. Soms hebben we iets op de planning, maar niet vaak op zondag, we gaan ook wel eens op visite bij ouders of familie. Maar vooral lekker rustig aan op zondag.

Ik merk dat ik het heel erg fijn vind om schema’s te maken en word er ook een soort van rustig aan, zo komt er ook nog een schoonmaakrooster aan en heb ik al eerder het “ritme” schema van Mason met jullie gedeeld. Zodat jullie steeds meer een inzicht krijgen in ons leventje.

Vinden jullie het leuk om zulke schema’s te lezen? Schrijven jullie ook vaak schema’s/lijstjes voor jezelf op?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *