Ons Weekschema part 2| Mama & Persoonlijk

Vorig jaar deelde ik ons weekschema met jullie, aangezien  dat een jaar geleden is dus van toen Mason  nog een baby was is er natuurlijk heel wat veranderd dus benieuwd wat wij nu allemaal uitspoken in een week?
MAANDAG:
Mijn eerste werkdag van de week, Melvin zijn thuis werkdag. Ik werk ongeveer van 07:30 t/m 16:00 en ben rond 16:15/16:30 thuis, vaak poets ik dan boven  en ga ik koken. Rond 18:00 eten we thuis en na het eten gaan we vaak nog even naar de speeltuin, lopen we een rondje of  gaan we lekker badderen. Mason proberen we rond 19:30 op bed te hebben na een laatste fles melk. Wij kijken nog een serie  of Melvin werkt thuis over en ik lees een boek of iets. Op maandagavond moet Melvin ook vaak zaalvoetballen.

DINSDAG:
Wij moeten beide werken, de wekker gaat om 06:00 en nadat we beide hebben gedoucht  en ontbeten, halen we Mason uit bed en vertrekken we rond 07:00 naar mijn schoonmoeder. Oma past een dagje op Mason en wij gaan naar het werk. Ik werk van 07:45 tot 16:15 ongeveer en ben rond 16:30 bij mijn schoonouders. Daar eten we altijd vroeg, zo rond 17:00, nog een bakkie koffie en dan gaan we daar meestal rond 18:30 weg. Rond 19:00 zijn we thuis, even wat spullen opruimen en vervolgens doet Melvin Mason’s pyjama aan en wast hem terwijl ik me omkleed. Om 20:00 is het namelijk tijd voor Bootcamp, daarna douche ik lekker en kijken we  soms nog een serie.

WOENSDAG:
Na twee vrij volle dagen vind ik het altijd lekker om rustig wakker te worden met Mason. Als hij wakker is, neem ik hem nog bij me en lezen we samen boekjes. Meestal gaan we rond 08:30 naar beneden voor het ontbijt.  We ontbijten samen en daarna spelen we, douchen we en kleden we ons aan en spelen we weer verder. Mason wordt nog altijd rond 10:00 weer moe, het ligt er een beetje aan hoelang die slaapt of die 1 of 2 keer slaapt. Meestal wordt hij rond 12:00/12:30 wakker, in de tussentijd doe ik wat dingen in huis zoals strijken, de was en schoonmaken. Wanneer hij wakker is gaan we vaak naar buiten, even naar de winkels of de speeltuin natuurlijk na een broodje te hebben gegeten.

Ik zorg ervoor dat we rond 15:00 thuis zijn zodat hij nog even naar bed kan, soms slaapt die wel en de andere keer is hij nog wakker aan het spelen in zijn bedje als papa thuis komt(16:15), dan haalt Melvin hem eruit. Wanneer die slaapt, slaapt die ongeveer tot 17:00, vervolgens kook ik en eten we rond 18:00, na de gebruikelijk avondsessie slaapt Mason weer rond 19:30. Wij hebben ook een rustige avond.

DONDERDAG:
We moeten weer beide werken, mijn ouders pikken Mason om 07:30 bij ons thuis op om vervolgens naar mijn zus te rijden. (Ze passen bij mijn zus op, op Mason maar ook op onze nichtjes) Ik vertrek richting mijn werk terwijl Melvin al vroeg is vertrokken. Ik werk van 08:00 tot 16:30 ongeveer en  rijd dan naar mijn zus waar we met zijn allen lekker eten rond 18:00. Vervolgens gaan de kids lekker met z’n allen in bad en gaan we rond 19:30 na de koffie en met een lekker schoon kind naar huis. Thuis krijgt Mason nog een flesje en kan die lekker snel naar bed. Wij doen  dingen in huis indien nodig.

VRIJDAG:
Ik heb weekend, Mason en ik doen weer lekker rustig aan en na het gebruikelijke ochtendritueel en het spelen gaat Mason weer rond 10:00 naar bed, wanneer hij wakker is gaan we iets leuks doen! Of we gaan met mijn ouders op pad, langs een vriendin of met z’n tweeën lunchen. Rond 16:00 is Papa thuis en doen we de weekboodschappen, lekker samen weekend! Op vrijdagavond zijn we bijna nooit thuis, of  we zijn bij mijn ouders, of eten bij vrienden of gaan met z’n drieën een hapje ergens eten.

ZATERDAG :
Onze dag met z’n drietjes, elke zaterdag doen we wel iets leuks. Na rustig wakker worden in bed, ontbijten we lekker met z’n drietjes en gaan we op pad. We gaan of naar de dierentuin, naar de stad, op bezoek bij familie of op verjaardagsvisite. Voor de zaterdagavond geldt eigenlijk hetzelfde als voor de vrijdag.

ZONDAG:
Melvin voetbalt  om 11:00 en vaak gaan wij mee. Dus na het ontbijt, maker we ons klaar en gaan we Papa aanmoedigen. Rond 13:00 is  de wedstrijd afgelopen en hebben we nog een middag samen, waarin we of naar onze ouders gaan of lekker een rustige middag hebben. Vervolgens eten we rond 18:00 thuis en eigenlijk proberen we de zondagavond wel altijd thuis te zijn.

Dit is natuurlijk wat vast staat, het afgelopen jaar heb ik namelijk nog een studie gedaan, waardoor ik veel aan het leren was in de avonduren en weekenden maar nu dat voorbij is heb ik weer meer vrije tijd!! Meestal ga ik op donderdagavond borrelen met de buurvrouw of een vriendin en Melvin werkt best veel over maar dat staat allemaal niet vast dus heb ik er ook niet instaan.

We hebben meestal wel een vrij vol weekend, al probeer ik het de laatste tijd wel iets rustigere te houden dus wanneer we vrijdagavond weg zijn probeer ik zaterdagavond een avondje thuis te plannen, of als we zaterdag de hele dag weg zijn plan ik zondag na Mel zijn voetbal niets.

Vinden jullie het ook zo leuk om zulke schema’s bij anderen te lezen?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

2 thoughts on “Ons Weekschema part 2| Mama & Persoonlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *