De onzekerheden van een moeder.. | Persoonlijk

Welke (jonge) moeder is er niet onzeker in het begin van haar moederschap? En “in het begin” kan je erg vrij interpreten, want deze Mama is dat na ruim een jaar nog. En ook al had je jezelf opgedrongen om dat niet te worden, word je het echt wel gemaakt door de mensen “om je heen”.

Ik ben een vrij onzeker persoon van mezelf. Het moeder worden heeft dat aan de ene kant doen laten slijten, ik kan me namelijk echt  minder druk maken om mezelf. Dus ik pieker niet meer dagen om mijn eigen figuur of om die ene vriendin die een beetje laat afweten. Waar moet ik de tijd immers vandaan halen om me druk te maken om deze onnozele dingen?

Maar waar ik nog nooit over na had gedacht voordat ik zwanger raakte; DÉ onzekerheden van een moeder. Het begon al bij de BV, wat niet ging als gepland. Daar voelde ik me al erg schuldig over en dus was elke opmerking al teveel hierover. Of dat Mason niet zo ontzettend snel  in  de  ontwikkeling is, word ook zo nu en dan onder mijn neus geschoven en wat dacht je van de opmerking: “Je ziet er echt heel moe uit” op de eerste verjaardag van je kindje..

Tuurlijk sommige opmerkingen moet je gewoon naast je neerleggen, of zijn helemaal niet slecht bedoeld. Maar soms, wanneer je net een slechte nacht hebt gehad of het allemaal niet zo lekker gaat, lukt dat niet altijd. En kan zo’n opmerking echt nog dagen door je hoofd spoken en vraag jezelf af wat je eraan kan doen, dat je kindje nog niet loopt? Op een nuchter moment kan ik dit echt weer relativeren en bedenken dat Mason dit echt wel voor zijn vijfde gaat doen..

Wat ik met dit stukje wil zeggen: zullen we vooral moeders juist positief benaderen  en   ze eens een extra compliment geven? Want als ik één ding heb gemerkt het laatste jaar; moeder zijn is gewoon de zwaarste baan die er is..

Herkennen jullie je in mijn verhaal?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

2 thoughts on “De onzekerheden van een moeder.. | Persoonlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *