Door het Zikavirus ging onze vakantie niet door.. | Persoonlijk

Wij zouden eigenlijk van 23-01 tot en met 06-02 op vakantie gaan en wel naar Curaçao. We zouden nog even heerlijk met z’n drietjes gaan genieten van de  rust en het lekkere weer en natuurlijk van elkaar. Totdat ik allemaal enge verhalen hoorde en eens navraag deed bij de Verloskundige.

Op woensdag  18-01 had ik een gewone controle bij de Verloskundige, omdat ik normaal eigenlijk helemaal niks heb en ik nu een lijstje met wat vragen had, ging Melvin weer eens mee en ook namen we Mason gezellig mee. Één van de punten op mijn lijstje was het navragen naar het Zikavirus. Ik had die week ervoor van verschillende mensen schrijnende verhalen gehoord en na wat speurwerk op het internet werd ik niet veel vrolijker. Ik dacht ik check het even bij de VK en die kan me vast gerust stellen, maar dat scenario ging helaas niet op..

Want zij raadde het  eigenlijk wel heel erg af om naar een Zika gebied af te reizen, wanneer dat niet nodig is.  Toen we dit hoorde, schrokken we ons even een hoedje. We zouden aanstaande maandag al op vakantie gaan; de zomerkleding zal al in de koffers, de onderweg-kadootjes waren gekocht en de laatste spulletjes had ik net die dag aangeschaft.. Wat een domper!

Wel waren we het gelukkig beide over eens dat als zij dit zei, we het gewoon echt niet moesten doen. Die middag belden we gelijk de verzekeringen en hebben we ook nog wat instanties gebeld zoals de GGD, RIVM en de Ambassade om het nog te checken met nog enige hoop. Maar nee, ik zou niet fijn op vakantie gaan, bij elke mug zou ik een gat in de lucht springen en wat als ik echt zou worden gestoken? Dat vergeef je jezelf nooit. Dus de keuze was gemaakt en de reis geannuleerd.

S’avonds ging ik uiteten met vriendinnen en Melvin ging gelijk naar mijn zwager om naar nieuwe vakanties te kijken, al snel bleek dat eigenlijk overal waar het nu mooi weer is , het Zikavirus is. Toen ik echter thuis kwam was Melvin zo lief om een reis naar Bali te boeken. Erg gaaf! Staat ook zeker op mijn lijstje, maar na een hele nacht wakker te hebben gelegen (Mason moest op schoot met al een dikke pens van mij, minimaal 16 uur vliegen, nog een overstap, andere hygiëne) besloten we de volgende morgen dat we daar gewoon niet aan moesten beginnen.

Donderdags was mijn laatste werkdag, maar waar onze vakantie naar toe ging? De volgende dag, nadat we even rustig hadden nagedacht (we zijn gewoon geen impulsieve mensen en moeten dat ook niet willen) boekten we  een paar dagen Disney met verblijf in een Disney hotel en in de tweede week gingen we nog met z’n tweeën  3 nachten naar Valencia en Mason naar Opa & Oma. We hebben het beide vakanties heerlijk gehad, maar het is toch een hele schakeling van minimaal 30 graden naar koukleumen in Disney.

Zoals ik al zei we hebben het heerlijk gehad en ik weet zeker dat wij volgend jaar wel naar Curaçao gaan en er dan heeeel erg van genieten!

Wat een verhaal hé? Zijn jullie bekend met het Zika virus?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

One thought on “Door het Zikavirus ging onze vakantie niet door.. | Persoonlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *