Manieren om te sparen | Financieel & Persoonlijk

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om te sparen. Bij iedereen past een andere manier. De een wilt het elke maand opnieuw bekijken en voor de ander werkt een vast bedrag. Daarom wil ik jullie vertellen hoe je kan sparen en vertel ik ook welke manieren wij toepassen in ons leven.

Eerder deelde ik al bespaartips met jullie, ik hoop dat jullie daar wat aan hebben gehad! Het kan natuurlijk zo zijn dat je wel wilt sparen maar nog niet de manier hebt gevonden die bij jou of je gezin past. Daarom heb ik wat manieren op een rijtje gezet om je wellicht op weg te helpen.

Manieren van sparen:

  • Elke maand een vast bedrag laten afschrijven van je rekening naar je spaarrekening. (Op de dag dat je salaris ontvangt)
  • Dit kan je natuurlijk ook handmatig doen, zodat je wanneer je bijvoorbeeld je vakantiegeld hebt, gelijk extra kan overboeken. (Op de dag dat je salaris ontvangt)
  • Voor je kind een vast bedrag per maand sparen op een kind rekening. (Daar kunnen ze vaak pas bij wanneer ze 18 jaar zijn)
  • Zelf sparen op een aparte rekening voor je kind. (zelf bepalen wanneer hij/zij er aan kan komen)
  • Einde van de maand kijken wat over is en dat sparen op rekening of contant.
  • Boodschappengeld pinnen en er een sport van maken om te besparen en de rest in spaarpot sparen.
  • Elke week het weeknummer sparen. Zo spaar je in de eerste week maar €1.00 maar dit loopt al snel op, en zo heb je aan het einde van het jaar toch bijna €1400 bij elkaar gespaard.

Wij sparen elke maand een vast bedrag per maand, deze boek ik over naar de spaarrekening op de dag dat Melvin salaris ontvangt, daarnaast boek ik dan ook gelijk een vast bedrag naar Mason’s rekening. Wanneer we extra geld ontvangen (zoals vakantiegeld, 13e maand, belasting teruggave e.d.) boek ik extra naar onze spaarrekening.

Daarnaast doen we vanaf het begin van dit jaar, aan het weeksparen. We doen dus elke maandag het weeknummer in een spaarpot. We merken dit (nog) niet, maar hebben straks aan het einde van het jaar nog wel een erg leuk extraatje.

Ik ben benieuwd of jullie al sparen en hoe jullie dat doen?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

2 thoughts on “Manieren om te sparen | Financieel & Persoonlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *