Jongeren hebben de naam, maar ondertussen.. | Persoonlijk

Ja jongeren hebben dus de naam, welke naam hoor ik je vragen? Nou de naam dat ze asociaal zijn en regels aan hun laars lappen. Nou hoor je mij niet zeggen dat hier totaal geen kern van waarheid in zit.   Maar ik  ken nog een ergere  “soort”.  En juist zij zouden toch wel beter moeten weten..

Ouderen! Ja echt,   ouderen doen alsof de wereld van hun is, wij “jongeren” moeten respect hebben voor hen maar ondertussen. .
Het gebeurde een paar weken geleden in de supermarkt. Mijn zus en ik gingen samen de weekboodschappen halen met de kindjes.  Hartstikke leuk idee, met die kinderwagens en nichtje die overal mee wilt helpen. An sich al een hele uitdaging, voor 3 gezinnen boodschappen doen met kinderen. Maar goed, dat was het probleem niet.

Nee, het probleem kwam pas toen we naar de kassa gingen. Mijn zus was al klaar en stond in de rij, ik pakte nog even snel de laatste dingen en terwijl ik naar de rij loop zie ik een “oudere” mevrouw mijn nichtje uit de rij halen om daar zelf vervolgens plaats te nemen?!

Op dat moment komt mijn zus ook terug en vraagt (erg netjes en rustig, iets wat IK niet zou kunnen) aan de mevrouw wat ze aan het doen is. “Ja, het duurde zo lang, dus ik dacht ga maar even voor” Mijn bek viel open, mijn zus was welgeteld 20 seconden uit de rij maar nee, mevrouw  moest waarschijnlijk nog erg veel doen en had het geduld van een hamster.

Mijn zus gaf nog aan dat, dat niet het geval was. Maar mevrouw vond dat ze mocht blijven staan waar ze stond en veroerde zich niet. Ik kon het niet laten om een opmerking te plaatsen, in de trant van: “Een brutaal mens heeft de halve wereld”.   Maar ook dit deed de “oudere” mevrouw niet veel. Ik rekende eerst af en direct achter mij stond mijn zus met de hele band vol met boodschappen. Toen zij aan de beurt was kwam er een meneer op leeftijd aan met een zakje bolletjes met de vraag of die voor mocht. Tuurlijk joh, het is open huis! Wij hebben niks beters te doen!

Goed, dit kan gebeuren. Ik bedoel ik heb wel vaker irritaties gehad met oudere mensen, maar nooit zo specifiek opgeschreven dus dat kan ik ook niet meer naar boven halen. Maar dat zeg ik het kan een keer of twee gebeuren. Tot ik een week later even naar de Drogist moest..

Er stond een vrij lange rij voor de kassa’s. Klopt meervoud, bij de Kruidvat is het namelijk   zo dat je in één rij staat, daar je bij de ene kassa geen rij kan vormen. Ik was de eerstvolgende in de rij en er kwam een meneer op leeftijd aan lopen, die keek om zich heen en glipte snel naar de 2e kassa. Ja dat laat ik dus niet zomaar gebeuren dus ook hier trok ik mijn scheur weer open en riep naar deze meneer dat het 1 rij was. Vervolgens kreeg ik een vuile blik en de opmerking dat ik daar zelf maar had moeten gaan staan. Nee het is 1 rij en 2 kassa’s. Meneer bleef natuurlijk staan en toen heb ik hem ook nog even nageroepen met de woorden:  “Jongeren hebben de naam, maar ondertussen..”

En zo is het wel, over het algemeen denken ouderen dat de wereld van hun is.  En daar ga ik dus tegen in, ik doe dit overigens ook wanneer een jonger iemand   zou voorkruipen bij een kassa of iets dergelijks. Maar gek genoeg komt dat meer erg weinig voor..

Hebben jullie zelf ook wel eens zoiets meegemaakt met ouderen en zeggen jullie er ook altijd wat van als zulke dingen gebeuren?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

3 thoughts on “Jongeren hebben de naam, maar ondertussen.. | Persoonlijk

  1. Ohh zo herkenbaar. Tuurlijk… genoeg asociale jongeren maar die oudjes kunnen er zeker ook wat van.
    Goed dat je er iets van gezegd hebt! Ik doe dat ook altijd op een zo vrolijk mogelijke manier. Soms helpt het, meestal niet. Maar dan ben ik mijn frustratie in elk geval even kwijt. Wie weet voed het ze ooit een keer op als het vaak genoeg gezegd wordt 😉

  2. Ohh ik ben het helemaal met je eens!! Het ‘dorp’ waar wij wonen zit vol met ouderen en ik erger me er steeds meer aan. Niet alleen word alles voor hun georganiseerd, en niks voor de jongeren. Alles word gedaan om het voor hun makkelijker en leuker te maken en de jongeren zijn er de dupe van want voor hun is er hier helemaal niks en juist daarom krijg je hangjongeren. Daarnaast heb ik zoveel soortgelijke situaties meegemaakt als jou. Stond ik daar in de supermarkt, hoogzwanger. Komt er een oud vrouwtje en duwt me zo aan de kant met haar winkelkarretje waardoor ik tegen de schappen gedrukt werd. Ook een x aan de kassa, nog hoogzwanger, word van achteren ook weer geduwd door een oudje met een winkelkar. Laatst met mn dochtertje lege flessen ingeleverd, we hadden 10 flessen. Het was rond 5 uur, we kwamen net aan om de flessen in het apparaat te doen. Komt er een oude meneer aan en die gaat al heel dicht naast me staan. Ik til mijn dochter op en geef haar de flessen aan zodat ze het zelf mag doen. Ik negeerde het maar gewoon dat de man zo dicht naast ons stond. Toen we bij de laatste fles waren tikt die me aan en brabbelt wat. ‘sorry meneer, wat zei u?’ ‘Ja of je wel even op kan schieten!’ IK;’nee en de machine gaat niet sneller he’ dochter vraagt ondertussen wat er is ‘Niks, een rare meneer die geen geduld heeft’ toen we klaar waren en weg liepen zei ik nog tegen hem dat die maar geduld moest hebben. De hele dag zitten ze in huis en juist wanneer het druk is wil hij flessen in leveren. Jammer dat hij daarna niet achter mij in de rij stond, anders had ik er nog even wat van gezegd en extra langzaam gedaan! Wat een aso’s die oudjes, idd alsof de hele wereld van hun is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *