Waarom is iedereen zo druk tegenwoordig? | Persoonlijk

Ik vroeg me laatst wat af.. Iedereen is tegenwoordig zo druk, waar komt dat toch door en waarom is iedereen zo druk? Waarom is een gepensioneerd iemand net zo druk als een werkende moeder met 3  kinderen?  Waarom  zegt die student die nog één vak moet afronden in een half jaar tijd dat  hij het wel heel druk heeft?

En nadat ook iemand nabij mij zichzelf wel druk vond terwijl die in een week 2 keer een middag iets had staan, ging bij mij een belletje rinkelen: Iedereen is  gewoon druk in zijn ogen.

Als ik het op mezelf betrek, dan weet ik gewoon dat wanneer ik een dag 10 dingen heb gepland alles mij 10% energie kost, wanneer ik 100 dingen doe, kost alles me maar 1% terwijl het dezelfde taken zijn en wanneer je dus bijvoorbeeld bejaard bent en je s’avonds naar de Bingo moet, kan je daar de hele dag mee bezig zijn en je daar de hele dag op verheugen/tegen op zien en je dus de volle 100% kosten.

Volgens mij gaat het dus zo, ik vind namelijk ook dat ik het vrij druk heb met een baan van 3 dagen, Mason, het huishouden, sporten en een sociaal leven. (Gelukkig ben ik klaar met mijn studie) Maar  als ik het vergelijk met een moeder met meerdere kinderen en huisdieren, die ook werkt en aan mantelzorg doet stelt het natuurlijk niks voor wat ik doe in een week. Hoe druk je bent, is dus heel relatief, daarom is het echt niet erg om eens door een ander te worden gerelativeerd..

Wat vinden jullie van mijn “theorie”? Zijn jullie ook zo druk?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *