Kadotips voor Kids | Shopping & Kids

Help, Help, Hoera! Hebben we net die fijne feestdagen gehad, is je kleintje alweer bijna jarig. Zo ook Mason, over 2 maandjes wordt hij alweer 2 jaar. Dat is natuurlijk super leuk, alleen je verkijkt je er elk jaar weer op hoe lastig het kan zijn om de juiste cadeaus uit te zoeken. Want ja, ik kan wel stellen dat Mason echt heel erg verwend is en ik echt moet nadenken voor kado’s voor hem, ik heb heel wat tips op een rijtje gezet, voor alle leeftijden en voor zowel jongens als meisjes. Benieuwd geworden?

Met speelgoed zit je altijd goed naar mijn mening. Welk kind houdt er niet van? Ik heb de tips wel even ingedeeld (0 t/m 10 jaar) in leeftijdscategorieën om het overzicht te houden.

0 t/m 3 jaar:
Jouw kleine draak wilt alles wat hij/zij ziet in zijn mond doen, alles moet geproefd worden. Het is dus heel belangrijk om hier rekening mee te houden. (laat scherpe en kleine kadootjes dus links liggen)

 • Baby puzzels; ze zijn goed voor de ontwikkeling  en het is ook nog eens heel leuk om samen met je kleintje te doen. Een puzzel van 6 stukjes lijkt gemakkelijk, maar je kleintje is hier uren zoet mee.
 • Muziekmobiel; komt altijd en overal goed van pas. Bijvoorbeeld voor een leuke wandeling met je kindje. Zulke mobiels kunnen hele verhalen vertellen, liedjes afspelen of bepaalde muziek laten horen. Daarnaast zijn ze ook vaak te gebruiken als nachtlampje die aangaat als jouw kindje wakker wordt.
 •  Knuffeldoekjes: schattige, zachte knuffels die altijd en overal over je kleintje waken en ook heerlijk zijn om op te kauwen.
 • Educatieve blokken: naast de traditionele blokken, zijn er nu ook educatieve blokkentorens beschikbaar die zijn bedrukt met letters en cijfers. Zo leert je kleintje tijdens het bouwen alvast een beetje tellen en lezen.

4 t/m 7 jaar:
 Wat groeien kinderen toch snel. Je oogappeltje zit al (bijna) op de basisschool. Een spannende tijd die niet alleen voor jou maar ook voor hen stress op kan leveren. Het volgende speelgoed mag niet ontbreken in de speelgoedkist ter ontspanning.

 • Voertuigen voor je kleintje: de tijd van leren is aangebroken voor je kind. Verras je kleintje met een prachtige fiets met zijwieltjes en leer je kind hoe je moet fietsen zonder zijwieltjes. Ook een step of een skelter zijn een leuke toevoeging aan de voertuigenvoorraad van je kind.
 • Knutselspullen: dat jij een klein creatief wondertje op de aarde hebt gezet, is niet te ontkennen. Bijna elke dag krijg je wel een mooi gekraste kleurplaat overhandigd. Met knutselspullen als cadeau zit je daarom ook altijd goed. Denk aan waskrijt, kartelschaartjes, gekleurd knutselpapier, stoepkrijt, stempels, stickertjes en noem maar op.
 • Verkleedkist uitbreiden: een dokterstasje, een prachtig ridderpak, een speelgoedgereedschapskist, het assortiment aan verkleedkleren en accessoires is onbeperkt voor jou kleintje.
 • Spelletjes: memory, domino, kwartet, dit zijn de klassieke spelletjes waarvan je kleintje maar geen genoeg van gaat krijgen. Reserveer hier maar vast een paar uur per week voor in je agenda.

8 t/m 10 jaar:
Je kind wordt met de dag slimmer. Langzaamaan leert hij of zij rekenen, schrijven,lezen en je geniet er volop van. Naast de educatie, zijn momenten van spelen niet onbelangrijk. Met de volgende cadeaus maak jij je ‘mini you’ ongetwijfeld blij.

 •  Game on: je kind begint al wat nieuwsgierig te worden naar spelletjes op je MacBook en je smartphone. Verras je kleintje met een leuke Game Boy of spelcomputer zodat hij of zij zelf ‘into the game world’ kan gaan. Geef een extra beleving aan deze games door een VR-Bril aan te schaffen, waarmee je kind letterlijk de game wereld induikt. Als je kind alsnog tijd doorbrengt op je MacBook en je telefoon, bescherm deze apparaten voor de zekerheid met een stevige Moto Z Play cover of MacBook Pro 15 inch hoes, zodat ze bescherm zijn tegen een stootje.
 • Spelletjes: een fanatieke fan van spelletjes is je kind zonder twijfel. Naast digitale spelletjes, zijn ook de ‘offline’ spelletjes favoriet. Monopoly, Regenwormen, Ganzenbord, Halli Galli, ‘Wie ben ik’ en Uno zijn leuke gezelschapsspellen waarmee je het ‘goed tegen je verlies kunnen’ direct uittest. Ideaal!
 • Hebbedingetjes: gekke, leuke, maffe cadeaus waar je kind zonder twijfel veel plezier van gaat hebben. Ter inspiratie: een elektrische racebaan met raceautootjes, draagbare tafeltennisset, glow in the dark voorwerpen of lampen, bellenblaas pistool, knikkers met eenknikkerbaan, verschillende lees- of luisterboeken, of een hangmat voor in de slaapkamer.

Wat vinden jullie van deze tips? Jullie nog leuke aanvullingen?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *