Vakantievoorbereiding deel 1 “Reisapotheek”| Vakantie

Wij hebben een paar weken geleden dan toch echt onze vakantie geboekt, onze eerste vakantie als gezin. We wilden in het najaar gaan en naar een plek waar het zon zeker is in deze periode (eind september). Ook wilden we rond deze tijd gaan omdat Mason dan al een half jaar is, leek ons wat fijner voor hem en voor ons. Wel vonden we het een gedoe met alle spullen die je mee moet nemen etc. 

Vorig jaar zijn we met mijn zus, zwager en nichtje (toen 8 maanden) op vakantie geweest en het scheelt toch als je het gesjouw etc. kan verdelen. Dus al snel kwam ik er op uit om mijn ouders mee te vragen, vriendlief vond dit ook een goed idee. We gaan eigenlijk toch al meer dan de helft van onze vakanties samen op vakantie dus ik wist ook wel dat hij dat fijn zou vinden. Melvin heeft echter natuurlijk ook ouders, Mason is hun eerste kleinkind en ze zijn helemaal gek op hem. Het leek mij wel een leuk idee om met z’n allen te gaan, dus mijn ouders en Melvin zijn ouders. Gelukkig vond iedereen dit een leuk idee en zo hebben we geboekt voor 12 dagen naar een all-inclusive hotel naar Turkije, Kemer.

Moet eerlijk zeggen dat we normaal nooit all-in gaan, omdat ik het veelste leuk vind om elke avond een nieuw restaurant te ontdekken en lekker te slenteren maar met een baby van 6 maanden is het natuurlijk wel erg handig allemaal, je weet maar nooit waar hij zin in heeft die dag! 😉

Op voorbereiding op de vakantie, voor onszelf maar ook voor jullie, wil ik steeds wat handige tips/lijstjes plaatsen. Voor vandaag wil ik jullie een lijstje meegeven wat jullie echt niet moeten vergeten als jullie op vakantie gaan met een kleintje!

Reisapotheek checklist:

– Pleisters
– Pincet
– Schaar
– Verband
– Kinder- paracetomol
– Zonnebrandcreme
– Middel tegen diarree en verstopping
– Middel tegen reisziekte
– Tekentang
– Thermometer
– Neus- en oordruppels
– ORS
– Dampo
– Middel tegen en na insectenbeten
– Bepanthen
– After-sun (baby’s uit de zon houden natuurlijk, maar zelfs in de schaduw krijgen ze wat zon mee!)

Hoop dat jullie wat aan dit lijstje hebben en binnenkort komen er nog meer handige tips online voor de voorbereiding op de “grote” vakantie!

Hoe vonden jullie het om voor het eerst  met jullie kindje op vakantie te gaan? Nemen jullie ook veel EHBO-dingetjes mee?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

One thought on “Vakantievoorbereiding deel 1 “Reisapotheek”| Vakantie

  1. Wat gaaf zo met z’n allen op vakantie!! Wij hebben ook geboekt met diner bij het hotel, wel zo makkelijk hè 🙂 Had nog helemaal niet gedacht aan een reisapotheek, dankjewel dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *