Vakantievoorbereiding deel 2 “Handige tips” | Vakantie

Ik wil jullie weer meenemen in mijn voorbereidingen voor de “grote” vakantie. Op internet, in tijdschriften en eigen ervaring heb ik heel wat tips & tricks voorbij zien komen. Daardoor ben ik op de volgende tips gekomen, voor als je op vakantie gaat met een kleintje.

1. Billendoekjes!
Deze kan je niet genoeg meenemen, het is niet alleen handig om die billetjes schoon te maken (ja, helaas billen verschonen gaat gewoon door op vakantie) Maar ook voor bijvoorbeeld, die vieze eetstoel die je even snel wilt afnemen voordat je kleine spruit erin gaat.

2. De zomer slaapzak
Als je kindje normaal ook in een slaapzak slaapt, vergeet deze dan echt niet. En zorg voor een zomer-variant, want van warmte worden kinderen echt niet vrolijk dus zorg dat ze het niet te warm hebben.

3. Rompers
Neem er genoeg mee, wij gaan 12 dagen op vakantie en neem er 15 mee denk ik. Je kan ze altijd even op de hand wassen natuurlijk, dat is zo gebeurd en het drogen gaat ook lekker snel in een warm land.

4. Niet iedereen is verliefd op jouw kind
Ja, natuurlijk de meeste wel.. Maar er zijn mensen in het vliegtuig/hotel/restaurant die het gewoon niet zo hebben op kinderen. Probeer hier rekening mee te houden, voor zover dat kan met een kleintje natuurlijk.

5. Eigen speelgoed en knuffels
Neem speelgoed en knuffels mee van het kind zelf, zo is het toch een beetje vertrouwd in een vreemde omgeving.

6. Neem zelf niet teveel mee
Kan ook gewoon niet, omdat jullie koffers tot de nok zijn gevuld met spullen voor kleine kruimel. Denk hierbij aan luiers, doekjes, kleding. oow, ja! Vergeet niet de kinderwagen/buggy!

7. Verschonen is een hele kunst
Oke, in het vliegtuig gaat het misschien nog wel. Alhoewel, die dingen zijn natuurlijk wel heel krap.. Maar dat gaat je vast nog wel lukken, maar je komt vast en zeker op plekken waar ze geen commode/verschoningstafel hebben. Dan is het improviseren, je kan het ook altijd nog in de kinderwagen doen!!

8. Geniet!
Ja, het is zeker anders op vakantie gaan dan dat je geen kinderen had. Maar ook zo leuk, denk eraan als het even tegenzit hoe leuk het is als hij straks in zijn blote billetjes lekker in de schaduw aan het brabbelen is, of zijn eerste keer in het zwembad, of die leuke foto’s van jullie drie aan het strand.

Ik zou zelf vaak terug kijken naar dit lijstje, met inpakken maar ook op vakantie en nogmaals geniet lekker van je kleine spruit, nog meer dan normaal!

Hoe vonden jullie de eerste vakantie met jullie kleintje? Hebben jullie nog een gouden tip?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

 

One thought on “Vakantievoorbereiding deel 2 “Handige tips” | Vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *