Vliegtips met Kids | Vakantie & Kids

Aangezien wij zeer binnenkort op vakantie gaan naar  Curaçao, heb ik heel wat tips opgezocht en voor jullie op een rijtje gezet zodat jullie er ook nog wat aan hebben. We hebben al twee keer eerder met Mason gevlogen, maar nu voor het eerst met z’n drietjes en voor het eerst zo lang. Benieuwd naar mijn handige tips, kijk dan snel verder!
Ik zie er stiekem wel een beetje tegenop, ik bedoel Mason is echt een vrij actief ventje die alles voor korte tijd leuk vind. Dus om hem ruim 10 uur op de stoel te laten zitten, gaat hem echt niet worden, vandaar dus dat ik ook op zoek ging naar goede tips!

Tip 1: Multimedia
Vaak zit er een scherm in de stoel in het vliegtuig, maar neem ook zeker een tablet of draagbare dvd-speler mee waarmee je je kindje kan vermaken in het vliegtuig maar ook als je al op vakantie bent. Vergeet niet een koptelefoon, werkt zeker bij kleine kinderen beter dan oordopjes.

Tip 2: Stoel
Als je de keuze hebt om zelf je stoelen te kiezen, kies dan voor een plek voorin of juist achterin.  Het is natuurlijk ook heel fijn als het rustig is in het vliegtuig waardoor je een extra stoel hebt, dus een eigen stoel voor je kiddo.

Tip 3:  Personeel
Op lange vluchten is het personeel echt behulpzaam en zeker als je met kinderen reist, maak hier dus gebruik van.

Tip 4: Ken je kind
9 van de 10 keer is er echt wat met je kind als het huilt, omdat hij/zij bijvoorbeeld moe is of honger heeft. Probeer dit dus voor te zijn en entertain je kind tot de max! Mason kan ook vervelend worden wanneer hij dingen niet snapt of meekrijgt, daarom is het ook belangrijk om hem alles te vertellen en bij te betrekken, zodat hij weet wat hij kan verwachten.

Tip 5: Volle luiertas
Zorg dat je voldoende luiers, doekjes, drinken, snacks en wat medicijnen bij de hand hebt. Vergeet ook een extra setje kleding niet, zeker als je naar een warm land gaat is het handig om ook wat luchtigs in te pakken.

Tip 6:  Eigen koffertje voor de Kids
Zorg ervoor dat alle Kids een eigen koffertje hebben, die ze (als ze oud genoeg) zelf  kunnen inpakken met speelgoed,  boekjes, knuffels en snoepjes. Mijn tips die ik al eerder met jullie deelde is om wat kadootjes mee te nemen voor wat afleiding. Die ik overigens in je eigen handbagage mee zou nemen.

Tip 8: Blijf rustig!
Dit is zo’n grote tip voor mezelf, ik hou van planning zoals jullie weten  en kan niet heel goed tegen verandering en aangezien een vlucht met kinderen niet te plannen is, moet ik het over mij heen laten komen. En aangezien kinderen alles aanvoelen moet ik daarbij gewoon echt rustig blijven.

Tip 9: Op het vliegveld
Je loopt met zoveel te zeulen op het vliegveld, denk aan alle bagage, handbagage en kids. Je bagage ben je gelukkig snel kwijt, maar neem zeker ook een buggy  mee voor de Kids. Deze kan je net voor je het vliegtuig instapt kwijt.

Tip 10: Slapen gaat niet vanzelf
De meeste  kindjes en zeker als je lang gaat vliegen  worden ze moe, maar dat is natuurlijk wel wat lastiger in een vliegtuig. Mason bijvoorbeeld  slaapt vooral goed in zijn eigen bedje of kinderwagen. Dat wordt dus wel een dingetje om dan in slaap te vallen met allemaal mensen en zoveel geluiden om je heen, dus help je kindje met in slaap vallen.  (maak een lekker bedje, kriebel ze lekker of lees een boekje voor.)

Wat vinden jullie van deze tips? Jullie nog goede tips voor ons?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *