EHBO Cursus voor kinderen| Baby & Mama

Een tijdje geleden heb ik samen met mijn moeder en mijn zus de cursus EHBO voor kinderen gedaan. We vonden dit wel handig met mijn nichtje Isa van 16 maanden, Mason en mijn zus verwacht nog een kleintje. Dus met 3 kleine kinderen is het wel handig om meer te weten te komen over wat te doen in noodsituaties etc.

Wanneer je, je inschrijft krijg je een inlogcode en kan je de lessen online thuis doen, dus gewoon wanneer het jou uitkomt en je bepaalt ook zelf hoelang je erover doet. Het waren 11 hoofdstukken en ik denk dat elk hoofdstuk een uurtje van je tijd vergt. Dus na ongeveer 10 uur weet je alles en kan je de eindtoets doen, ook gewoon thuis. Wanneer je voor deze test geslaagd bent (je kan hem zo vaak maken als je wilt) kan je, je inschrijven voor een praktijkavond.

Deze worden over het hele land gegeven en hiervoor kan je, je gemakkelijk via de website inschrijven. Deze praktijkavond duurt 4 uurtjes, je gaat wat dingen in praktijk herhalen en doet samen met een mede-cursist wat oefeningen, zoals een verband leggen, de AED leren gebruiken, mond-op-mond beademing geven. Allemaal erg leerzaam en wanneer je deze avond ook succesvol hebt afgelegd ben je geslaagd.

Nu liep ik tegen wat dingetjes aan met de cursus die ik gewoon niet wist of die ik handig vond. De volgende checklist is wel handig om er eens bij te pakken en de volgende dingen te controleren.

Handige Checklist:
– Drankflessen
– Stopcontacten
– Tafels
– Tafelkleed
– Kattenbak, vlooienbanden en eetbrokken
– Deuren
– Lage keukenkastjes en- lades
– Trap
– Schoonmaakmiddelen
– Vaatwasser en Vaatwastabletten
Badkamer
– Medicijnen
– Giftige planten
– Balkon en dakterras
– Vijver

Ik vind het een handig lijstje en wanneer Mason de leeftijd heeft dat hij de woonkamer onveilig gaat maken, ga ik hem er zeker bij pakken!

Ik raad jullie zeker aan om deze cursus ook te volgen, veel verzekeraars vergoeden het zelfs en wanneer dat niet het geval is, is het echt een goede investering. De kosten bedragen €89.00, zoals ik al zei vergoeden de meeste zorgverzekeraars het zelfs maar anders is het, het geld ook dubbel en dwars waard.

Hebben jullie  EHBO? Waarom wel/niet?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

3 thoughts on “EHBO Cursus voor kinderen| Baby & Mama

  1. Ik vind het goed om te zien dat steeds meer ouders een EHBO cursus voor kinderen volgen. Zelf ben ik gastouder en ben ik verplicht om een EHBO certificaat te hebben en ook de herhalingen te doen. Het is voor mij inmiddels twee jaar geleden en ik merk dat ik echt alweer aan een opfriscursus toe ben. Niet vergeten om dat ook te doen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *