Mijn bevalling | Zwanger & Baby

Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over mijn bevalling. Elke bevalling is anders en weer uniek en zo dus ook mijn bevalling. Misschien is het ook wel fijn voor mezelf om het allemaal nog eens op te schrijven en zo erbij stil te staan, daar kom ik namelijk gedurende de dag niet aan toe met die kleine, haha.

Op dinsdag 17 maart zou ik eigenlijk met mijn zus en mijn nichtje nog even de stad induiken. Maar ik voelde mij plots niet lekker en had het gevoel dat ik voorween had. Ik had al vanaf het begin geroepen dat hij eerder zou komen, gewoon omdat ik dat gevoel had.. maar goed de weeën gingen ook weer weg gedurende de dag en de woensdag en donderdag daarop gebeurde er niks.. hmm toch te vroeg gejuicht?

Donderdag op vrijdagnacht kwamen ze weer terug en ik heb dan ook weinig geslapen deze nacht, de volgende morgen  natuurlijk weer vroeg wakker en vriendlief vroeg of die wel moest gaan werken.. maar doordat het dinsdag ook weer was gegaan, verwachtte ik dat nu eigenlijk ook. Rond een uur of 9 ben ik toch mijn weeën maar gaan bijhouden en iets later kwamen ze toch echt om de 5 minuten. Vriend toch maar opgebeld met de vraag of hij naar huis kwam. 11 uur was hij er en de vk kwam om half 12 even langs. 1,5 cm ontsluiting! Het ging dan toch echt gebeuren vandaag!

Het was echter te weinig natuurlijk om gelijk actie te ondernemen. De weeën moesten heftiger worden zei de vk en daarmee zou de ontsluiting groter worden. Wat kan ik daar aan doen? Vroeg ik. Toen kwam er een hele waslijst: ananas eten, bitter lemon drinken, in bad gaan,  wandelen, pittig eten en vrijen. Nou ik laat even in het midden of ik het allemaal heb gedaan, maar ik wilde hem wel erg graag zien!  😉

Om de 3 uur zou de vk langs komen om te kijken of mijn acties hun vruchten hadden afgeworpen. Maar steeds als ze langs kwam bleef het maar rond de 2 cm hangen. Ze zou s avonds voor het slapen nog een keer langskomen om te kijken hoe ik er dan voor zou staan. 10 uur was zij er weer, de weeën waren nu wel echt heftiger geworden dus ik dacht jackpot! Echter was het toen ook pas 2 a 3 cm. Pff dit wordt een lange nacht!

Maar de vk vond gelukkig wel dat ik zo de dag niet door kon, de weeën waren te heftig om te slapen. We gingen dus naar het ziekenhuis en zouden daar verder kijken. Hij zou nu dan echt snel komen dacht ik. (Ik wilde sowieso naar het ziekenhuis, het geboorte huis zoals ze dat noemen voor de zekerheid) toen we tegen half 11 in het ziekenhuis waren (kraamsuite,  omdat ze nu wel iets medisch gingen doen) voelde de vk van het ziekenhuis hoever ik was. Zij kwam echter met de geweldige mededeling dat het pas 2 cm was met veel fantasie. Nou die kon ik dus wel achter het behang plakken.. (netjes gezegd)

Haar advies was om me een prik te geven, een combi prik wel te verstaan. Dit hield in dat ik wat kreeg zodat ik kon gaan slapen en iets om de weeën te onderdrukken. Nou wat deed die prik pijn zeg en wat duurde die lang! Waarschijnlijk ook omdat ik die prik niet wilde en mezelf iets zwaarder had ingeschat dan dat ik was (had al heel lang niet op de weegschaal gestaan) maar goed het vervolg was wel dat ik binnen 10 minuten in slaap viel en dan ik als een roosje heb geslapen. Gelukkig mocht vriend ook blijven.

De volgende morgen werd ik wakker van het bezorgen van het ontbijt. Dit was  volgens mij rond 9 uur, ik bleef echter steeds in slaap vallen, waarschijnlijk een te hoge dosis. Iets later kwam er weer een andere VK kijken hoe het ervoor stond. Erg fijn hoor allemaal, ik dacht dat het niks opgeschoten was aangezien ik geen wee had gevoeld.Echter zij wist mij te vertellen dat er wel vordering in zat. Zij ging even overleggen en kwam toen met de mededeling dat ik eigenlijk wel naar huis mocht omdat het pas 3 cm was en het nog wel even zou duren. Ja dat zag ik dus niet zitten, dit maakt ik haar dan ook duidelijk en gelukkig was er een kamer vrij in het geboortehuis (het was al het plan, dat ik hier zou gaan bevallen) ik stond er dan ook op om daar naar toe te verhuizen.

Dit werd gelukkig goed gevonden en niet veel later werden we opgehaald door een zuster van het geboortehuis, een erg lieve vrouw die me erg op m’n gemak stelde. Zij vertelde mij ook dat mijn eigen VK om half 12 naar het geboortehuis zou komen (dit is normaal, dat je in het geboortehuis bevalt met je eigen VK) Ondertussen zat ik in bad, lag wat in bed en kletste met vriend. Vriendlief had ondertussen ook mijn ouders en zus/zwager/nichtje gebeld om te vragen of ze even langs kwamen met wat leesvoer en wat lekkers.

Half 12 kwam de VK, zij voelde ook weer hoever ik was en zij constateerde ook dat het ongeveer 3 cm was en besloot om te kijken of het zou lukken om mijn vliezen te breken. Vaak worden de weeen heftiger nadat de vliezen zijn gebroken. Dit was in 1 keer raak en gelijk braken mijn vliezen, de VK ging weer even weg en gaf ons even wat ruimte en rust. Binnen een kwartier tot half uur werden de weeen echt veel heftiger en op hetzelfde moment kwamen ook mijn ouders etc. binnen. De weeen waren echter op dat moment zou aan het toe nemen dat ik niet wist waar ik het zoeken moest. Gelukkig hadden ze dit snel door en gingen de mannen dan ook weer snel weg. (mijn zus en moeder zouden bij de bevalling zijn)

Toen besloot ik dat vriend de VK moest gaan halen, de weeen kwamen namelijk om de minuut en ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Gelukkig kwam ze gelijk en vroeg of ik in bad wilde gaan. Nou vooruit, dit stond niet echt in mijn beval-plan maar het was wel gebleken de afgelopen dagen dat ik er ontspannen van werd. pfff.. wat waren de weeen heftig en wat kwamen ze snel! Ik had soms maar een paar seconden tot de volgende wee. En maar blijven puffen..

In bad kreeg ik ineens het gevoel dat ik moest persen, dat mocht ik dan ook op een gegeven moment een paar keer doen, daarna verder op bed en op het laatst op de baarkruk. Dit had ik ook echt totaal niet bedacht, maar dit zou goed zijn voor de zwaartekracht. Na heel wat tegengepruttel van mij ging ik er dan toch op. Na nog een keer of 3 persen was hij er dan!! Was was dit raar en ik wist dan ook even niet wat ik moest doen toen ik hem in mijn armen kreeg.. Wat een gek maar mooi gevoel.

20150321_162016

Hij heeft nog erg lang bij mij gelegen terwijl zij de boel gingen fatsoeneren en hebben wij al lekker van hem genoten. Het was een heftige bevalling, omdat ik in anderhalf uur van 3 naar 10 cm ging en ik echt een weeenstorm had. Ik wist soms echt niet wat me overkwam.. Maar het is allemaal goed gegaan en ik zou het zou weer overdoen, want je krijgt er zoiets moois voor terug!

Het is een heel verhaal geworden, maar dan ook alles staat erin. En nu maar genieten van onze mooie zoon Mason Lennon Max!

Hebben jullie ook jullie bevallingsverhaal  eens opgeschreven? Ben ik erg benieuwd naar!

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

 

4 thoughts on “Mijn bevalling | Zwanger & Baby

  1. Ik vind het altijd zo mooi om bevallingsverhalen te lezen. Het blijft een zó bijzondere gebeurtenis. Je hebt het heel mooi weten te verwoorden! En natuurlijk ben ik nu wel nieuwsgierig welke bevalling-opwekkende activiteiten je allemaal hebt ondernomen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *