Mason’s ontwikkelingen (16 maanden) | Dreumes

Toen Mason  nog een kleine baby was van 6 maanden, deelde ik vol trots Mason’s ontwikkelingen . Ik beloofde toen, om dat elk half jaar te gaan doen.  Nou dat is er dus behoorlijk bij in geschoten. Rondom zijn verjaardag plaatste ik vooral veel DIY’s en feestblogs, maar aangezien er de afgelopen paar maanden veel is veranderd is het wel leuk om een nieuwe te delen met jullie..

Zoals ik toen ook al zei, delen moeders vol trots wat hun kinderen allemaal al kunnen en verzwijgen met alle liefde de mindere dingen. Ook ik vond het niet nodig om op Social Media te delen dat Mason nog niet liep, ook omdat je er gewoon minder bij stil staat als ze het nog niet doen.

Mason zette zijn eerste stapjes toen hij 15 maanden oud was, absoluut niet snel. Hij liep voor zijn eerste jaar wel achter een loopwagen maar absoluut niet los. Toen hij dus 15 maanden oud was, zette hij zijn eerste stapjes los naar mij toe! Toen heeft hij een paar weken maar een paar stapjes per dag gezet en nu loopt hij het grootste gedeelte van de dag.

Voor de rest kan hij al best veel zeggen: Mama, Papa, Opa, Oma, Buiten, Deze, Die, Daar, Koe , Vogel, Doei, Daag en zegt al veel dingen na. Ook maakt hij verschillende geluidjes zoals het loeien van de Koe, hinniken van een Paard en  beschikt hij over een arsenaal aan afscheidswoorden.

Hij is een grote ondeugd en test ons elke dag wel een keer hoe ver hij kan gaan, een uitdaging dus maar tegelijkertijd zó leuk!

Wanneer liep jouw kindje(s)?  Houden jullie ook de ontwikkelingen een beetje bij?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

4 thoughts on “Mason’s ontwikkelingen (16 maanden) | Dreumes

  1. Wat kan die al veel woordjes! Kunnen die van mij nog maar net (al kan Celine wel drie woordzinnetjes, jesse nauwelijks!). Leuk om te zien hoe ze rond die leeftijd wel ineens veranderen van baby naar echt kindje hè!

    1. Ja is wel echt van de laatste tijd hoor dat die steeds meer zegt. Hij zegt ook echt heel veel na dus dat wordt opletten! 😉 Ik vind deze leeftijd zo leuk!! 🙂

  2. Mijn kleintje begint nu pas met optrekken (12 mnd) dus dat is pas laat :-)Ik denk dat hij pas loopt als hij 1,5 jaar oud is….en dat valt nog binnen de marge van normaal, maar niet snel.
    Hij zegt alleen nog maar papa en mama en een heel arsenaal aan klanken en gebrabbel. Hij begrijpt daarentegen wél al heel veel. Ik heb me er heel erg druk om gemaakt, maar het komt wanneer het komt!

    1. Precies, ieder kind heeft lekker zijn/haar eigen tempo! Dus dat komt echt wel goed, maar inderdaad soms kan je je daar wel druk om maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *