Favoriete Sinterklaasboeken | Dreumes & Inspiratie

Mijn lievelingsmaand komt eraan; December. De maand van de leukste feesten; Sinterklaas en Kerstmis. Ik steek niet onder stoelen of banken dat  ik ervan hou! Het krijgen van kado’s is natuurlijk leuk, maar het geven des te  leuker en zeker nu we het uitgebreid vieren voor Mason en zijn nichtjes. Om Mason dit jaar voor te bereiden en gewoon omdat ik het heel gezellig vind om samen met hem te lezen, hebben we een paar leuke boeken in huis; Kinderboeken omtrent de Sint.

 

sk-boeken

  • Het grote boek voor Sinterklaas en Kerstmis van Anne Takens
  • SINTERKLAAS van Lemniscaat
  • Jip en Janneke Sinterklaas komt! van Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp.

Het eerste boek is van mijzelf geweest en kreeg ik elk jaar voorgelezen van mijn moeder, nostalgie dus. Echt, dit is mijn all-time favoriete boek, o.a. omdat ik er goede herinneringen aan heb, maar ook omdat het echt leuke verhaaltjes zijn en ik hou van de tekeningen van Dagmar Stam! Dubbel pret trouwen; als je hem omdraait dan heb je het grote boek voor Kerstmis te pakken.

Het tweede en grote rode boek van Sinterklaas, is een prentenboek zonder tekst. Het is eigenlijk een zoek boek  waarin heeeeel veel te zien is. Op elke bladzijde kan je op zoek gaan naar de witte kat, het paard van Sinterklaas en de goedheiligman himself. Het is echt een uitdaging om alles te vinden. Deze kreeg Mason vorig jaar van de Sint en nu  kan ik niet wachten om alle mooie platen met hem te bekijken.

Derde boek  heeft Mason ook vorig jaar van de Sint gekregen en vinden wij ook echt een favoriet. Jip en Janneke zijn nostalgie en  dat gecombineerd met Sinterklaas is natuurlijk een must om te hebben.

Wat zijn jullie favoriete boeken omtrent de Sint? Welke moeten wij echt nog aanschaffen?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

One thought on “Favoriete Sinterklaasboeken | Dreumes & Inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *