Kilootjes minder deel 2 |Persoonlijk & Mama

Toen ik net was bevallen plaatste ik dit artikel. Een paar dagen na de bevalling was ik al snel klaar met die extra kilo’s en wilden ze dan ook dolgraag kwijt.  Helaas, moet je daar wel echt wat voor doen. Nou ja helaas, ik weet ook gewoon dat ik lekkerder in mijn vel zit wanneer ik gezond eet, genoeg slaap en lekker beweeg. Dus ik weet dat ik het niet alleen voor het afvallen doe maar ook omdat ik er gewoon gelukkiger van word.

Zoals ik al zei, in mijn vorige artikel ben ik nog niet op de weegschaal gestaan. Simpelweg, en ik vind het heel wat dat ik dit zeg, omdat ik het niet durf.  Ik ben zo bang dat die weegschaal 70+ aangeeft en met mijn 1.68 is dat teveel. Ik ben een echte jojo, ik heb zo Mn magere en minder magere (lief gezegd) jaren. Ik weet eigenlijk niet waar het aanligt dat ik, wanneer ik strak in m’n vel zit, weer doorsla in strak in m’n lichaam zitten. Zonde! En ik wil, nu zeker, niet weer aankomen als het zo allemaal is gelukt..

Voordat ik zwanger werd woog ik, volgens mij, 68 kilo, stevig dus. Ik wil eigenlijk onder de 65 kilo wegen. Dat is mijn streefgewicht, daar voel ik me fijn bij.

20140622_1654321

6 weken na de bevalling, had ik m’n laatste afspraak bij de VK, ik mocht weer gaan sporten! Heerlijk, ik loop nu 3X per week hard met de EVY App. Het gaat goed, maar ben wel echt bij het begin begonnen en ik merk dat het elke les steeds een beetje beter gaat. Vind het ook erg lekker om even een halfuurtje voor mezelf te hebben.

Het gezonde eten gaat ook vrij goed. Dat wil zeggen dat ik overdag zeker te weinig eet, omdat ik er niet aan toe kom. dat is natuurlijk niet goed maar zo eet ik ook niet slecht, haha. S’avonds eten we gewoon normale hoeveelheid avondeten, 9 van de 10 keer kom ik er wel aan toe om te koken en eten we dus best gezond. Snoepen doe ik eigenlijk ook niet. Dus dat gaat de goede kant op.

Dan komen we op het laatste puntje om af te vallen; slaap. Tjah, we hebben natuurlijk een baby. Dus het is gewoon niet te plannen zeg maar. Mason slaapt opzich door hoor, hij krijgt geen nachtvoeding meer. Hij krijgt om 23:00/23:30 zijn laatste voeding, word dan meestal rond 05:00 wakker, maar niet voeding, waarvoor wel weet ik nog steeds niet.. Maar na ongeveer een kwartier slaapt meneer tot een uur of 7 weer door. Dus we hebben echt niet te klagen hoor! Na die voeding valt die meestal rond 8 uur weer in slaap, dan gaat die weer lekker naar bed en in het weekend gaan we meestal ook nog een uurtje of 2 liggen. Nog maar van genieten zolang hij dit doet! 🙂

Kortom alle ingrediënten zijn er, dus waarom ben ik nog geen slanke den? haha. Nee, dat heeft tijd nodig. Zou ik volgende maand eens op de weegschaal gaan staan? En jullie dan heel eerlijk vertellen war de uitkomst is? oeeh, vind het nu al spannend!

Zijn jullie benieuwd naar mijn gewicht en naar mijn afvalavontuur?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

 

 

5 thoughts on “Kilootjes minder deel 2 |Persoonlijk & Mama

  1. Haha, 68 bij 1.68 stevig? Dat is mijn alltime-gewicht. Oke, ik woog net voor de 1e bday van mijn eerste dochter even 66,5 – dat is het meest ideaal, maar voor 68 en nu zelfs 70 doe ik een moord momenteel 😉 Na de eerste gingen de kilo’s er vanzelf af rond 7/8 maanden weer terug op 68. Maar nu, zucht. Quinn is inmiddels (bijna) een halfjaar en ik steek nog steeds op 75. Wel druk ah sporten en meer spieren ah maken, maar toch … Gewicht en vrouwen he, slechte combi 😉 Ik ben benieud of je erop durft volgende maand!

    1. Haha ja nou ja laat ik het zo zeggen, een vrouw met rondingen ben ik! 😉 ik heb genoeg heup en borst en daardoor ziet het er al snel stevig uit helaas. Vind het heel eng om erop te gaan staan, haha!

  2. Hopelijk voel je je snel weer goed in je vel zitten nu je gezonder bent gaan eten. Maar vraag niet teveel van je lichaam, je hebt echt een jaar nodig om te ‘ontzwangeren’.. Dus je hebt nog eventjes! Succes!

  3. Je bent op de goede weg zo te lezen en je moet je lichaam ook wel de tijd gunnen om weer back in shape te komen. Dat gaat, helaas, niet zo snel en bovendien is het veel verstandiger en gezonder om langzaam af te vallen dan ineens 5 kilo. Geduld dus. Enne 68 kilo bij 1.68m is een meer dan prima gewicht hoor!!

  4. Soms zal je even blijven hangen op een bepaald gewicht en dan ineens ben je alles kwijt. Ik was op zich alles snel kwijt, maar kreeg ook weer een platter lichaam terug toen ik veel in beweging kwam. Het zijn soms simpele dingen als traplopen die daar al een bijdrage aan kunnen leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *