Mijn brief aan de Borstvoedingsmaffia | Persoonlijk, Zwanger

Ik besloot om een brief te schrijven aan de borstvoedingsmaffia, omdat ik duidelijk wil zijn en andere die in het zelfde schuitje zitten als mij een steuntje in de rug wil geven..

Lieve borstvoedingsmaffia,

Nou ja lief.. Dat zullen jullie heus wel zijn hoor maar zo komen jullie niet bij mij over, omdat jullie iets aan anderen willen opdringen. En nee niet  adviseren,  maar opdringen en tot het agressieve toe..

Om maar met de deur in huis te vallen, ik ga GEEN borstvoeding geven aan mijn ongeboren baby. Vinden jullie dat niet kunnen? Prima, maar ik weet dat ik eraan onderdoor ga. Zoals jullie al konden lezen  vond ik de eerste 2 weken als moeder verschrikkelijk.  En echt waar, dat kwam grotendeels door wat jullie iedereen willen opdringen.

Bij mij lukte het geven van borstvoeding namelijk niet omdat ik een borstverkleining heb gehad, erg frustrerend en o.a. door types zoals jullie voelde ik mij een slechte moeder als ik op zou geven. Maar echt, ik zat tegen een depressie aan en heb gelukkig (m.b.v. vriend en moeder) op tijd kunnen stoppen. Boos worden op een baby van nog geen 2 weken, is niet gezond..

Maar ook al had ik wel 2 melk uiers gehad, dan nog zou ik die  keuze zelf mogen en moeten maken. Want jullie zijn er niet bij als ik straks met 2 kinderen alleen thuis ben  en jullie weten niet hoe mijn leven in elkaar steekt.

Wat ik eigenlijk met deze brief wil zeggen? Oordeel gewoon niet, gewoon niet. Want die Moeder die de fles geeft aan d’r kind heeft daar echt haar redenen voor! Net zoals jullie die hebben om het wel te doen, dus laat iedereen in haar waarde en echt waar iedereen heeft het beste met haar kind voor.

Hadden jullie de keuze ook al snel gemaakt? Vonden jullie het moeilijk?

Willen jullie niks meer van Robust-Posch missen volg  dan ook op Instagram, Facebook en Twitter!

7 thoughts on “Mijn brief aan de Borstvoedingsmaffia | Persoonlijk, Zwanger

  1. Bij nummer 1 beginnen met borstvoeding, wat een ramp en na een dag met bijna alleen maar voeden een baby die huilt, de boel helemaal kapot door het vele aanleggen zei mijn mama en nu stop je ermee, wat een getob! Bij nummer 2 was na 16 maanden de boel nog niet eens helemaal hersteld en zei de verloskundige die altijd fanatiek voorstander is, de fles zeker, wat was dat fijn. Ja de fles werd het, heerlijk was het een rustige baby ik kon genieten zag er tien keer zo goed uit. En bij nummer drie ook gelijk de fles, ik had er toen nog twee rondlopen en dacht niet dat ik het kon combineren. De oudste was ruim drie en dan nog een van net twee en een baby aan de borst leek mij niks. Gelukkig geen nare opmerkingen gehad. En ze zijn nu 3,5 en 6 en nee niet vaker ziek of iets dergelijks dus prima zo! Wil je borstvoeding geven en het lukt, super! Maar de fles is ook zeker goed! Zeker als het rust geeft aan moeder en gezin!

    1. Dank voor je lieve en positieve reactie Marjo! 🙂 Inderdaad ik had het graag willen doen, maar soms is het niet anders en een moeder moet er zeker niet aan onder door gaan. Jij hebt ze lekker dicht op elkaar, knap hoor! 🙂

  2. Amen! Ik ben zelf tot het naadje gegaan beide keren in het begin en zoals je weet voed ik nog. Voor mij was het ondenkbaar dat het de tweede x niet zou lukken en voelde ik me vreselijk toen ik extra moest kolven en Quinn af bleef vallen. Ieder heeft z’n eigen problemen en keuzes en het is al zwaar zat allemaal met een baby en peuter. Dat je die keuze nu al gemaakt hebt maakt hopelijk dat de volgende eerste 2 weken geweldig zijn, want dat verdien je!

    1. Wat een lieve reactie Gwen! <3 Vind het zo knap van jou dat je zolang voed, maar inderdaad iedereen heeft zijn eigen problemen en keuzes en jij bent tenminste iemand die anderen desondanks in hun waarde laat! X

  3. Ik ben ontzettend pro borstvoeding, maar kan ook heel slecht tegen de borstvoedingsmaffia hoor! Het is iedere moeder haar eigen keuze en ja, borstvoeding is gezonder, maar dat betekent niet dat flesvoeding niet gezond, of zelfs slecht is. Liever met liefde de fles dan met tegenzin/stress de borst hoor.

  4. Ik heb mijn eerste kindje best wel lang gevoed en hoop echt dat dit nu ook gaat lukken. Maar je hebt helemaal gelijk, iedereen moet dit voor zichzelf beslissen en je bent zéker geen slechte moeder! Je bent juist een heel inspirerend voorbeeld als je een keuze durft te maken puur voor jullie zelf en los van wat andere denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *